Novi Sad Top 10

Top 5 mesta za ludi provod u Novom Sadu ovog leta, nezaboravni izlasci puni dobre energije

Foto: Pixabay

– Šta kažeš na top 5 najneobičnijih ukusa sladoleda u gradu – pitam urednicu dok smišljam Top 5 rubriku, u želji da pogodim nešto što možda još nismo imali. A i probala sam sladoled od maka, stvarno je šašav!

– Imali smo nešto slično.
– Šteta, taman sam se nadala dobrom terenu.
– Evo ti teren – top 5 najboljih mesta za izlazak ovog leta u Novom Sadu – predložila mi je.
– Izlasci? Teško da će mama moći da odradi takav teren – mislim, poslednji izlazak koji pamtim je rođena svadba, a i ona se desila „pre korone“. Eventualno jedna svirka ili koncert mesečno da zadovolji moje nasušne potrebe za lumpovanjem.

– Hajde mamita, malo se opusti!

I opustila sam se – skrolovanjem po imeniku da vidim ko bi od mladeži mogao da odradi ovu za m  ene nezahvalnu anketu.

– Vanjus – pišem suprugovoj sestri, sveže završenoj studentkinji – pomagaj, kaži, gde se mladost provodi ovog leta?
– Domaća ili strana muzika?
– Daj i jedno i drugo, za svačiji ukus.
– Idem sa društvom na kafu za sat vremena pa ti javljam!

E ako su lagali mene i ja lažem vas…

Diskont

Bar na obali Dunava – šta ćeš više. Nalazi se na Ribarskom ostrvu, samo desetak minuta od centra, ali dovoljno daleko od halabuke. Ako u Diskontu odlučite da popijete vikend-kafu na ležaljkama, ne morate nikud ni da se pomerate do uveče. Možete samo u neko doba da ustanete za đuskanje, uz čašu nekog od njihovih sjajnih koktela. Ekipa u baru uvek je spremna da vas oduševi, a neretko za goste spremaju i iznenađenja. Vikendom, tokom letnje sezone, tu se organizuju žurke uz DJ-eve i stranu muziku. Dok ćarlija vetrić sa reke. Njega se čak i ja sećam.

Foto: Diskont / Facebook

Paberaj

Pre bezmalo dvadeset godina u ulici Mite Ružića u Novom Sadu otvorena je jedna berbernica. Više od deceniju kasnije, dobila je pojačanje u vidu bara – Puberaj. Tu se našao i Feniraj, za one sa zahtevnijom kosom. Ekipa okupljena oko ovog jedinstvenog koncepta za sebe kaže da su kuća dobre muzike, lepih frizura, brada i cuge. Pa nakon što se doterate, nekoliko koraka vodi vas do dobrog provoda uz sjajnu muziku i „opasna osveženja“. Kao klub u sopstvenoj kući. Puberaj ekipa učiniće da se tako i osećate.

Foto: Puberaj / Facebook

Nacionalna klasa

Ko će ludom da odoli! Mesto za najlepše novosadske noći, pune energije, uživanja i pesme – kaže ekipa ovog restorana sa nacionalnim jelima i vinima, koji se u večernjim satima transformiše u klub u kojem je, uz domaću živu muziku i brojne poznate izvođače i bendove, nemoguće ne đuskati sve do fajronta. Nalazi se u sklopu tržnog centra „BIG“, a ako vam se dopadne njihov najavljeni repertoar, ne zaboravite da za svoju ekipu unapred rezervišete sto! Parking mesto ćete, sigurni smo, sasvim lako naći.

Foto: Nacionalna klasa / Facebook

Kod Brke

Još jedan od novosadskih restorana sa raznovrsnom ponudom ića i pića, preko dana i child friendly, u večernjim satima pretvara se u klub čije srce kuca ritmom grada. Volite disko ili Mile voli disko? U ponudi su i jedno i drugo. Izbirljivi ste po pitanju pića? Od rakije do koktela, izvoljevajte. Vizija ovog friendly tima je jasna – žele mesto koje će biti zanimljivo 24/7!

Foto: Kod Brke / Facebook

Borisov atelje

Jer najlepša su svitanja na Đavi. Umetnički kutak na Petrovaradinskoj tvrđavi čest je domaćin underground zajednice. Od juna, kada uhvate zalet, ugostiće brojne zaljubljenike u alternativnu umetnost, najavljivati regionalne festivale, a vi ćete, uz iskusnu ekipu novosadskih DJ-eva, plesati do jutra pod otvorenim nebom. Ako u ekstazi izgubite ključeve, telefon ili torbicu, ne brinite, ova predusretljiva ekipa na svojoj Fejsbuk stranici ima i „izgubljeno-nađeno“ objave. Kultura, u svom najboljem svetlu.

Foto: Borisov atelje / Preuzeto sa dotkomsite.com

Našli su se na mojoj obuhvatnoj anketi između ostalog i Magacin, Portofino, KC Lab i Crna kuća, Pupin bar i Brauhaus, ali glasovi su glasovi. Da se moja ekipa pita, verovatno bismo počeli sa Bezecom ili Gusanom, a uz čašicu razgovora i kokice, pitanje kad bismo se nakanili da krenemo nekud dalje. I onda bismo prešli eventualno do Rakija bara ili Serbiša. Ne, čekaj, Sebiša nema više.

Žurke se iz kafana sele u tržne centre, veća je gužva a i ne treba kovid propusnica

Sandra Žigić

Lingvistkinja bačena u novinarsku vatru. Zaljubljenica u umetnost, mediteranske gradiće i kulinarstvo. Reči i začine biram pažljivo

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

63 Shares
Share via
Copy link