Magazin Putovanja

Misteriozno jezero bez dna podno Kopaonika mesto je koje treba doživeti (VIDEO)

semetesko-jezero
PrtSc

Ispod planine Kopaonik, nekih petnaestak kilometara od Raške na 900m nadmorske visine, u selu Semeteš nalazi se neobično Semeteško jezero, dugačko osamdesetak metara sa plutajućim ostrvima koja avanturisti mogu i da „provozaju“.

Njegova zelena voda stalno treperi, u jezero se ulivaju podzemne vode, meštani tvrde da je ovo jezero nema dno, a oko njega kruže razne legende.

Po jednoj je neki pop želeo da obavi vršidbu na Svetog Ćirila, iako su ga meštani upozorili da tada to ne treba raditi.

On je započeo posao, zemlja se otvorila, progutala njega i konje, a zatim je iskuljala voda od koje se formiralo jezero čija površina stalno treperi.

Druga legenda pripoveda o vilama koje su se nekada ovde okupljale ali i jezivim glasovima misteriozne vodene nemani koja noću prestrašuje slučajne prolaznike…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by srbija__balkan (@srbija__balkan)

Svakako, više od legendi kad je u pitanju Semeteško jezero, zanimljiv je redak prirodni fenomen po kojem je ono poznato – formiranje plutajućih ostrva gde neka od njih sadrže čak i visoko rastinje, drveće.

Tokom vetrovitih dana ova ostrva se pomeraju, plutaju po površini na sve strane, tako da izgled jezera zapravo nikada nije isti.

Inače, na samoj obali izgrađene su brvnare koje u odrazu formiraju jako instagramični prizor gde možete fotografisati do iznemoglosti, a među turistima je takođe popularno i da se voze po plutajućim ostrvima.

Postoje smeštajni kapaciteti, ali i restoran tako da je ova turistička destinacija odlična ideja za kratki dvodnevni izlet.

Izvor: Nova

Meštani tvrde da se na dnu ovog srpskog jezera krije nešto sumnjivo i vrlo opasno

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

60 Shares
Share via
Copy link