Magazin Srbija

Ivana za komande aviona sela već sa 18 godina, ona je žena pilot i živi svoj dečiji san

ivana-milojevic
Foto: Facebook/Niste znali/Nada Marković

Četrdesetogodišnja Ivana Milojević jedna je od žena pilota u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia, čime je ostvaren njen dečiji san. Na njen uspeh ponosni su i njeni roditelji, pogotovo njen otac, čije je stope sledila, ali i prijatelji.

– Ja sam imala sreću rasti uz oca pilota, tako da je za mene ta odluka bila vrlo jednostavna. Oduvek sam želela da se bavim tim poslom i onda uz njega sam to uspela i da ostvarim. Kao i deca drugih pilota, mi smo imali tu sreću da putujemo, ulazimo u kabinu kad smo hteli.

Mene je uvek fascinirala tatina šapka, torba. Ja uvek kažem da sam oduvek htela da budem pilot, a kada sam progovorila, onda su to saznali i drugi, tako da bukvalno celi svoj život, nije postojao taj neki prelomni trenutak kad sam odlučila – objasnila je Ivana.

Ona je svoje školovanje počela u Vršcu, u Srbiji gde je bila i stipendista JAT-a, ali se potom zbog činjenice da je njen otac, takođe pilot, a potom i kapetan dobio posao u Londonu, preselila tamo i završila Pilotsku akademiju. Pet godina nakon završetka školovanja, zaposlila se u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia.

– Proces koji svako od nas mora da prođe je sledeći: Prvo se upiše akademija, proveri se zdravlje ono mora da bude savršeno, prolazimo, te teorijske obuke za određene avione, simulatore, časove naleta i na kraju dobijemo dozvolu i to je put do saobraćaja – objasnila je Milojević i dodala da je prvi put za komandu aviona sela sa 18 godina.

Izvor: Facebook/Niste znali

Priča srpskog pilota koji je obuzdao strašnu englesku oluju i dobio aplauz čitave planete

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

40 Shares
Share via
Copy link