Magazin Srbija Vojvodina

Pokrajinski premijer bez objašnjenja zašto je krio obustavu izvršenja budžeta Vojvodine

Pokrajinski premijer Igor Mirović potvrdio je da se očekuje pad prihoda u budžetu Vojvodine, ali nije objasnio zašto vojvođanska vlada nije saopštila da je privremeno obustavila izvršenje budžeta.

On je na pitanje zbog čega javnost nije odmah 7. aprila obaveštena o odluci prešao preko pitanja i naveo da je dao nalog sekretarijatu za finansije da priremi rebalans budžeta pokrajine.

– Prema našim procenama, imaćemo umanjenje prihoda za 15 do 20 procenata po osnovu ličnih primanja i poreza na dobit. U narednim danima očekuje nas rebalans pokrajinskog budžeta, što će značiti da ćemo u punoj meri održati nivo finansiranja svih potreba u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, dok ćemo u drugim oblastima imati umanjenja. Trudićemo se da održimo većinu investicija koje smo započeli, ali od nekih ćemo morati da odustanemo – rekao je Mirović a prenosi 021.

Pokrajinska vlada je, kako je naveo, privremeno obustavila izvršenje pokrajinskog budžeta, osim za isplatu ličnih dohodaka, naknada iz oblasti socijalne zaštite i drugih tekućih prihoda.

– Važno je napomenuti da niko neće biti ugrožen u domenu ličnih primanja i primanja iz oblasti socijalne zaštite – podvukao je Mirović.

Mirović je kazao i da prolećna setva protiče veoma dobro, te da je više od 85 do 85 odsto radova već završeno. Dodao je da nema nikakvih problema ni u vezi sa gorivom i semenskom robom.

– Poljoprivreda će u Vojvodini izvršiti svoj zadatak, biće dovoljno poljoprivrednih proizvoda, a nadamo se i brzom ukidanju vanrednog stanja sa ciljem da što više dodatnih mera podrške države olakša stanje i kompanijama koje posluju u ovom sektoru i time pomognu da se ovaj važan posao završi u planiranim rokovima – naveo je Mirović.

Današnja konferencija održana je bez prisustva medija, koji su pitanja slali onlajn.

Zašto su stanovnici Vojvodine najugroženiji za dobijanje virusa korona?

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

130 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap