Magazin Srbija

U MUP-u rade kriminalci, oni koji ćute i oni koji su nesposobni, sva odgovornost je na Nebojši Stefanoviću

Nebojsa-Stefanovic

Svaki put kada u slučaju Veljka Belivuka do javnosti isplivaju novi detalji koji inkriminišu sam državni vrh, Srpska napredna stranka u centar svega uvek pokušava da postavi prethodnog ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića. Ovoga puta najviša čast pripala je predsedniku pokrajinske vlade Vojvidine Igoru Miroviću koji je objasnio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova napravilo je propuste u slučaju sa klanom Veljka Belivuka te da, kao tadašnji ministar, Nebojša Stefanović „snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika“.

– Veoma je jasno da je MUP u proteklom periodu načinio brojne propuste. Sasvim sigurno da Nebojša Stefanović kao ministar unutrašnjih poslova snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika – rekao je Mirović za Večernje novosti, a prenosi agencija Beta.

Mirović je istakao da se radi o pojedincima iz MUP-a, a podelio ih je u tri grupe – one koji su bili u direktnom kontaktu sa klanom, one koji su ćutali i one koji su, prema njegovim rečima, „nesposobni“.

– Za mene je glavno pitanje da li smo kao država sposobni da prvu grupu procesuiramo. Potom, da drugu grupu, u skladu sa zakonom, udaljimo iz MUP, a da treća grupa snosi sankcije, u smislu da se jasno kaže da su nešto morali preduzimati, a da to nisu preduzimali iz neznanja, nesposobnosti, ili elementarne neodgovornosti – istakao je Mirović.

Velja Nevolja lično likvidirao Zdravka Radojevića u Ritopeku, optužnica otkriva pozadinu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link