Lifestyle Recepti

Hranom protiv depresije!

Osećate se tužno i depresivno? Svi će vas posavetovati da se okružite pozitivnim ljudima i izađete iz kuće. Luftika vam predlaže da stavite kecelju, zasučete rukave i pripremite nekoliko ukusnih jela, čiji sastojci doslovno ubijaju depresivnost.

Riba – što masnija to bolja

Losos, tuna ili skuša sadrže visok nivo omega 3 kiselina, te pozitivnu utiču na cirkulaciju i rad srca. Poslednja istraživanja su pokazala da je ženama, koje u svojoj ishrani koriste mnogo ribe, smanjen rizik od depresije za 17 posto, a muškarcima čak 20.

sveza-riba-losos

Ako se na trpezi, pored ribe često nađu i orasi, takođe bogati omega 3 masnim kiselinama, onda za depresiju u vašem domu mesta nema.

Ovde možete pogledati vodič kroz najbolje čarde u Novom Sadu, u kojima služe najukusniju ribu.

Ćurka usrećuje

Ćureće ili pileće meso je bogato proteinima i triptofanom (aminokiselina koja je sastojak i pojedinih antidepresiva). Upravo ti sastojci povećavaju lučenje serotonina (hormona sreće), te deluju slično kao lekovi protiv depresije.

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link