Magazin Poznati

Biković za dan uzme i do 5.000 €, Laušević i Berček po 2.000 €! Ovo su najplaćeniji srpski glumci

Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Nenad Kostić

Iako gluma nije na glasu kao jedno od zanimanja od kojeg se, u Srbiji, može pristojno živeti, honorarni pojedinih glumaca pokazuju drugačije. Tip projekta, vrsta uloge, neki su od parametara koji određuju   njihovu zaradu, a koliko njihov talenat može biti vrednovan, pokazuje činjenica da neki od njih po danu zarade i do 2.000 evra, piše Kurir.

– Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unapred znaju da će morati da plate 2.000 evra po danu za njihove honorare – otkriva izvor Kurira.

– Ukoliko nisu među glavnim glumcima, onda traže 5.000 evra!

Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sablić.

– Glumice svuda u svetu, pa i u Srbiji, imaju manje honorare od kolega. To kod Seke nije slučaj. Njena popularnost traje još od osamdesetih godina prošlog veka i ne jenjava. Ona je garancija da će film ili serija postati hit, pa ne čudi što ima mnogo posla – kaže Kurirov sagovornik.

Foto: Betaphoto / Milan Obradović

Najmlađi na listi najplaćenijih je Miloš Biković, koji je zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u „Montevideu“, a zatim i Maraša u „Južnom vetru“ postao velika zvezda!

– Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 evra dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više. Tamo je za film „Sluga“, koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 evra po danu – priča izvor pomenutog portala.

Foto: Nemanja Miščević

Iza te petorke slede Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 evra po danu.

– Marić je zahvaljujući filmu „Toma“ i seriji „Državni službenik“ među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su posle uloga u serijama „Besa“ i „Južni vetar“ podigli cenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama – dodaje.

Foto: Dalibor Danilović

Glumica Milica Milša, koja u seriji „Igra sudbine“ tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 evra.

Ona je zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u poslednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela. Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.

Izvor: Kurir

Najbolji srpski glumci tokom prethodnih 50 godina

Čitajte Luftiku na Google vestima

30 Shares
Share via
Copy link