Beograd Film

18 godina od surove smrti glumca, Mirjana Karanović se prisetila stradalog kolege

dragan maksimovic

Danas se navršava 18 godina od smrti srpskog glumca Dragana Maksimovića. Pored bivšeg restorana “Beli grad” na Zelenom Vencu Dragana je, na očigled svedoka, pretukla grupa neonacista, a 4. februara on je podlegao povredama.

17. novembra 2000. godine Dragan Maksimović Maksa sedeo je sa rođakom u pivnici, kada je u lokal upala grupa ekstremnih desničara, navijača “Rada”. Revoltirani zbog gubitka meča sa Obilićem, napali su Maksimovića, ubeđeni da je Rom.

Čuveni glumac zbog zdravstvenih problema nije pružao otpor. Zverski je prebijen, a da mu niko nije pomogao. Tri meseca je proveo u bolnici, a preminuo je 4. februara 2001. godine, podseća 6yka portal.

Duhovan čovek, pun razmišljanja

Mirjana Karanović pamti svaki kadar koji je delila sa Maksom u kultnom ostvarenju “Petrijin venac”. Kako nam je rekla Mirjana Karanović, on je bio duhovan čovek i njega su privlačila razmišljanja i filozofija života.

”Mislim da je to što se njemu na kraju i desilo, bilo nešto od čega je on u životu bežao. Nadao se da će nekako biti prihvaćen i da to ko je on po poreklu je nevažno”, rekla je Mirjana Karanović.

Zaboravljen, a slučaj zataškan

Mirjana je razočarana zato što nikom u Srbiji nije bilo važno da se otkrije ko su ubice Dragana Maksimovića.

Ubice nisu privedene pravdi. Spomen-ploča Maksimoviću postavljena je 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je, u pismu gradskim vlastima, ukazao da je Maksimović iz nekog razloga zaboravljen, a njegov strašan kraj zataškan.

Dragi Zabavniče, da ti pojasnimo zašto Ljotić nije ni malo zabavan

202 Shares
202 Shares
Share via
Copy link