Magazin

Drama na Halkidikiju, Ivan se 19 sati držao za loptu u moru, za njegovim drugom se traga i dalje

ivan-halkidiki
Foto: Facebook/Anastasia Chalkia Dimarchos Kassandras

Spasioci u Grčkoj rano jutros nastavili su potragu za mladićem iz Severne Makedonije, koji je nestao u moru kod Halkidikija. Prethodno su iz vode izvučena dva njegova drugara.

Drama je počela u subotu kada su trojica prijatelja nakon žurke odlučila da uđu u vodu na opasnom delu obale u trenutku kada su struje bile veoma jake. Ubrzo su sva trojica odvučena daleko od obale, a Ivan (30) ostao je živ jer se gotovo 19 sati držao za loptu dok ga je more nasilo na pučinu, piše Telegraf.rs.

Ivan je juče izvučen iz vode, kao i njegov drug, ali potraga za trećim momkom još traje.

Spasioci ne odustaju od potrage za 28-godišnjim državljaninom Severne Makedonije, ali lokalci polako gube nadu jer su čuli da je u pitanju mladić koji nije dobar plivač, i već predugo je u vodi.

Gradonačelnika Kasandre Anastasija Halkija rekla je da je Ivan preživeo pukom srećom.

– On je prebačen u bolnicu. Dehidrirao je, ali je u dobrom stanju, a samo je činjenica da je dobar plivač spasla njegov život. Naravno, i lopta za koju se držao odigrala je veliku ulogu. Zahvaljujući toj lopti je ostao na površini. Isto tako, bio je miran, nije se opirao struji i pustio je da ga ona nosi na pučinu – rekla je gradonačelnica.

Stravično nevreme u Grčkoj: Za 5 minuta ulice Soluna pretvorene u reke, grom srušio pola kuće u Larisi

oznake
186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link