Magazin Putovanja

3 destinacije u Grčkoj za porodice sa klincima kojima plaža dosadi za jedan dan

Foto:Maria Mavropoulou

Gde na more sa malo starijim klinicma kojima plaža dosadi za jedan dan?Ne pomaže ni prskanje, kule od peska, plivanje i skakanje  u vodu a i sakupljanje školjkica svake godine odavno više nije zabavno.

Grčka je savršena destinacija za letovanje, bilo da putujete na romantično letovanje sa partnerom, kampovanje ili letovanje sa bebom. Ako pak spadate u grupu sa malo starijim klincima predlažemo vam ove tri destinacije u Grčkoj koje nude mnogo više od prelepe plaže i plavog čistog mora.

Krit

Krit ima sve što bi porodica sa decom mogla poželeti za nezaboravan odmor na plaži. Na Kritu ćete naći porodične plaže, ljupke gradiće, istorijska mesta, akva parkove, vožnje brodom i kupanje, bezbroj tura za pešačenje i mnoštvo turističkih sadržaja za odmor bez stresa.

Krit je savršen za porodice sa različitim stilovima putovanja, jer nudi odmarališta sa all inclusive-om, ali i priliku da iznajmite apartman i istražujete ostrvo i živete kao lokalni stanovnici.

Među mnogim aktivnostima na Kritu koje su prilagođene deci postoje Park lavirint, Prirodnjački muzej i Akvarijum na Kritu i, naravno, brojne plaže.

Ako se uputute na Krit, bez obzira u kom periodu ste rezervisali odmor obavezno je da vidite grandioznu Knosos. Ovo je jedno od najvažnijih i najlepših arheoloških nalazišta u Grčkoj i verovatno će se svideti deci i vama.

Atina

Akropolj je drevni grad Atina i sada je prelepo arheološko nalazište koje gleda na savremeni grad.

Okružen Partenonom, Akropolj je jedno od mesta koje jednostavno ne možete propustiti prilikom posete Grčkoj.
Kolevka demokratije, Akropolj ima je prava riznica kulture , a takođe je i mesto neizmerne lepote, gde se priroda i arhitektura spektakularno spajaju .

Akropolj je divno posetiti sa decom osnovnoškolskog uzrasta i posebno starijom koja su u školi izučavala grčku istoriju.

Kako je na Akropolju leti jako vruće, preporuka je da idete rano ujutro i rezervišete porodičnu turneju namenjenu deci kako biste maksimalno iskoristili posetu. Obavezno planirajte i dovoljno vremena za muzej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by © In Athens (@in_athens)

Ostale zabavne aktivnosti u Atini sa decom uključuju istraživanje četvrti Plaza, tik pored Akropolja, koji je lep i prepun kafića i ugostiteljskih objekata,posetite trg Sintagma, koji će sigurno biti zanimljiv deci jer je centralno mesto svih dešavanja u gradu.

Atina je savršena za vikend sa decom kao polazna tačka za odmor odakle počinjete vašu grčku avanturu. Naročito leti, zbog vrućina najbilje je da u Atini vplanirate samo nekoliko dana, a ostatak odmora provedete na obali.

Peloponez

Peloponez je onaj deo kopnene Grčke koji izgleda kao ruka koja se proteže u Mediteran.

To je raznoliko, prelepo područje sa mnogo stvari koje treba videti. Ako volite istoriju, na Peloponezu ćete pronaći Spartu, Argos, Mikene i Epidaur, samo neka od najvažnijih arheoloških nalazišta iz mikenskog doba i klasične grčke ere.

Ako ste se uželeli da uživate u malim  grčkim gradovima, lepim primorskim selima i plažama, Peloponez je  sjajan: Nafplio je lep kao slika i zaljubljeni smo u Koroni, primorski grad sa gomilama lokalnog šarma.

Peloponez je, manje-više, mesto gde je arhivirana celokupna svetska istorija. Tu ćete naći i neolit, i Mikenu, i staru Grčku i njene megalopolise, čuvenu Spartu, Leonidu i Likurga, pa Odiseja i Kiklope, Parisa i Jelenu, a i Menelaja, Persijance, Vizantiju, krstaške vitezove, Turke, Veneciju, Nemce…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timestamp OÜ (@timestampou)

Patra je najveći grad na Peloponezu a kada stižete u grad zapanjiće vas prelazak preko mosta Rio-Antirio koji je pravo arhitektonsko čudo. Most Rio Antirio ili most Harilaos Trikupis, je najduži viseći most na svetu sa dužinom od 2.880 metara.

3 mesta za kampovanje u Grčkoj zbog kojih ćete potpuno zaboraviti na hotele i apartmane

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link