Magazin

Parče raja na grčkim ostrvima: Prelepa kuća na Kritu može biti vaša za 60.000 evra

kuća na moru krit 60.000 evra
Ilustracija, Foto: Freepik

Sasvim sigurno ste pomislili da bi bilo predivno posedovati kuću na moru, gde možete pobeći od svakodnevne halabuke u svoj mali raj i uživati u hladu borovine, uz šum talasa, kad god vam se prohte. Ovaj san vam se verovatno raspršio kao mehur od sapunice, kada ste se podsetili stanja na vašem bankovnom kontu.

Međutim, ispostavilo se da to zadovoljstvo i ne košta toliko mnogo, ukoliko uporedimo cenu sa nekretninama u većim gradovima u Srbiji.

Nekretnina uređena po open concept principu

Ukoliko ste se pitali koliko košta kuća na Kritu, tu je jedna savršeno skockana koja ima spavaću sobu, kupatilo, dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju, ali i krovnu terasu od čak 40 kvadrata.

To zadovoljstvo dolazi po veoma prihvatljivoj ceni i za srpske standarde – 60.000 evra.

Ova fino renovirana nekretnina nalazi se u selu u blizini mesta Makri Gialos na jugoistoku Krita, piše Zadovoljna.rs

Kuća je prizemna i uređena je tako da zadrži tradicionalni seoski stil. Specifičan šarm spolja joj daju bela fasada, sa karakterističnim plavim vratima i žaluzinama, a unutra kamen u kombinaciji sa drvenim gredama.

Kuća nije velika, ima 42 kvadrata, ali je zato lepo skockana. Ima jednu spavaću sobu, kupatilo i dnevnu zonu, po principu open concept gde se spajaju i trezarija i kuhinja, pa sve deluje prostranije.

Krovna terasa sa koje puca prelep pogled

U kuhinji dominira morsko plava boja, a police su mahom otvorene i nema mnogo ormarića na zidovima koji guše prostor.

Ova kuća ima i dvorištance od osam kvadrata, ali poseban dragulj je krovna terasa od čak 40 kvadrata sa koje puca prelep pogled na okolinu.

Tu je kamena klupa sa udobnim jastucima, sto i stolice i sasvim dovoljno mesta da sve uredite po svojoj želji.

Ovaj princip je inače vrlo popularan u primorskim krajevima, jer unutrašnji deo uglavnom služi za spavanje i spremanje hrane, dok se većina vremena provodi napolju, a ova nekretnina svakako daje mogućnost za to.

Izvor: Zadovoljna.rs

Smaragdna ostrva grčkog Egeja za beg od turističke gužve (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link