Magazin Putovanja

Grčka zabranila unos hrane i pića na plaže

Mnogi srpski turisti odlučiće se za letovanje u Grčkoj, ali će ih tamo sačekati jedno neprijatno iznenađenje. Naime, pojedina grčka letovališta zabranila su unos hrane i pića na plaže, piše RTCG.

Kako prenosi RTCG, ova upozorenja se već nalaze istaknuta na pojedinim plažama.

Table sa ćiriličnim natpisima “Ne hrane ili piće dozvoljen u ovoj oblasti” i oznakama sa precrtanom hranom i pićem osvanule su u Sitoniji.

Navodi se da ovo nije usamljen slučaj, već postoji više plaža na kojima je zabranjeno unositi piće i hranu, tako da će turisti svoj novac morati i na to dodatno da troše, prenosi RTCG.

Grčka, Hrvatska i Crna Gora: Evo kakve su cene smeštaja, hrane i pića

– Kafe-barovi čije plaže obično svojim gostima nude lagane obroke, salate i sendviče, te ukoliko ogladnite više ne možete iz svog ranca izvući sendvić, već ste prinuđeni da poručite hranu iz kafića čija vam se ponuda možda i ne sviđa ili koja vam zbog eventualnog posebnog režima ishrane ne odgovara. Neki vlasnici barova idu toliko daleko da zabranjuju donošenje voća, keksića za decu i vode. Tako, kada četvoročlana porodica plati 10 eura za dva seta ležaljki na popularnim plažama, mora da računa i na dodatnih 30 eura koja odlaze na hranu i vodu, kažu u jednoj turističkoj agenciji prenosi RTCG.

U plažnim barovima obrok košta od 7 do 15 eura, sokovi 1- 2,5 eura, kapućino 2 – 3,5, flašica vode je 50 centi… a pošto je ovo prva letnja sezona u kojoj je uvedena zabrana za hranu i piće, ostaje da se vidi hoće li to promeniti navike turista iz Srbije i da li će izraz „paradajz turisti“ otići u prošlost, bar kada je ova destinacija u pitanju.

Raj za naturiste: Najbolje nudističke plaže u Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

28 Shares
Share via
Copy link