Putovanja Vesti

Stigao je prvi ovogodišnji račun iz grčkog restorana i svima je za oko zapala ista stvar

grcki restoran
Foto: Peter Horree/Alamy/Profimedia, ilustracija

Iako je do početka leta ostalo gotovo dva meseca, talas poskupljenja u celom svetu doveo je do toga da već sada počnemo da obraćamo pažnju na cene u omiljenim letovalištima.

S tim u vezi, na Facebook stranici „Live from Greece“ objavljen račun iz jedne grčke taverne.

Konačan iznos je 48 evra, a na meniju su se našle lignje, dagnje, hobotnica, salata od rukole, hleb, uzo (2x200ml) i dve vode.

Rukola salata – 5 evra
Lignje – 8 evra
Dagnje kuvane – 8 evra
Oktopod – 10 evra
Voda x2 – 1 evro
Hleb – 1 evro
Uzo 200ml – 8 evra

„Sveže cene, da znamo šta nas čeka“, napisala je jedna od administratorki grupe.

Nije precizirano koje je mesto u pitanju, ali jedna članica otkrila je i kakva je situacija na Kritu.

„Mi smo trenutno na Kritu, večera za 3 osobe nas košta izmedju 50-56 evra zavisi od restorana. Ovo je cena otprilike za jedno predjelo ( da nešto promuljamo dok stigne glavno jelo jer ako uzmemo više onda nismo više gladni), tri glavna jela, jedno vino i cetiri bezalkoholna pića. Porcije su bile uvek toliko velike da ih retko kad do kraja pojedemo. Za dezert nije bilo mesta, mada stigne uvek od restorana nešto ( voće ili neki kolači). To probrljavimo“, napisala je.

Većina ljubitelja Grčke je konstatovala da cene jesu više, ali i da su s obzirom na svežinu proizvoda i sam ambijent, i više nego realne, a vest nije mogla da prođe bez poređenja s domaćim restoranima.

„Pa na salašu u Vojvodini sam za ručak plaćala više. A ovo su morski plodovi u pitanju tako da su cene sasvim dobre… A treba imati i u vidu da su cene otišle gore“; „U odnosu na Beogradske cene pored vode, ovo je dzabaka“, pišu ljudi.

Bojana i suprug potrošili 70 € na letovanju u Grčkoj i raspalili elitističko-sirotinjski rat

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link