Magazin Srbija

Darka (26) niko neće da zaposli, zbog nemaštine sekao vene

darko-djokic
Foto: Privatna arhiva/Izvor: Telegraf

Darko Đokić (26) iz Valjeva, iako mlad, zbog bolesti muči muku da nađe posao. Sa majkom Radmilom, koja je takođe bolesna, živi na rubu egzistencije. Kako u očaju kaže, svi su ih napustili – porodica, prijatelji pa čak i otac koji se ne javlja.

– Otac me je viđao u firmi, nije hteo ni da mi se javi – jada se Darko na početku razgovora.

Majka Radmila i on žive u malom stanu, koji im je dodelila opština. Primali su socijalnu pomoć od koje im, kada plate stan, ostane 2.000 dinara, a stan su plaćali 9.000. Nisu ni sanjali, dodaje on, da će i bez te pomoći ostati, preko noći.

– Živeli smo od tih para, majka i ja imamo istu bolest, i proglašeni smo invalidima zbog loše motorike. Ona je starija i nije sposobna da radi, a ja sam se trudio, ali niko neće da me zaposli. Prestali smo da dobijamo socijalnu pomoć, kao i pomoć za plaćanje stana. Živimo u strahu, jer nam prete izbacivanjem, četiri meseca nsimo platili stanarinu – priča Darko.

Kako kaže, trudio se da nađe posao, i molio je, a onda je isti i dobio. No, nije potrajalo.

Otac ih je, dodaje, napustio, a uz njega i cela familija.

– Otac i majka su se razveli, od tog momenta nismo bili u kontaktu, jer je on tako želeo. Ne pita nas kako smo, radili smo u istoj firmi, nikada mi se nije ni javio niti obratio. On je tamo za stalno, ima dobru platu, a nikada nam nije pomogao.

Životne okolnosti i sve nedaće koja su ga zadesile, dovele su ga do toga da digne ruku na sebe.

– Usled svega, doživeo sam kao neki nervni slom, isekao sam vene, ali su lekari reagovali brzo i uspeo sam da preživim. Ne znam kako ću dalje, novca nemam, posao niko neće da mi da, a računi samo idu. Ne znam kao bih vam opisao ovaj život u nemaštini – u očaju završava Darko.

Darko je do skoro bolovao od zečije usne i loših zuba, jer nije bio u mogućnosti da ide kod zubara. Srećom, bar taj problem mu je nedavno rešen.

– Pohađao sam osnovnu školu redovno do petog razreda, nakon čega su me prebacili u odeljenje za osobe sa posebnim potrebama. Završio sam i srednju školu. Znam da čitam i pišem, znam oko računara, matematika mi ide slabije. Ne znam samo tablicu množenja – dodaje on.

Ukoliko želite da pomognete Darku, možete kontaktirati sa njim na broj telefona 063/1438-296.

Pomoć možete poslati i preko PayPal naloga: djokicd371@gmail.com

Ili preko računa: AIK BANKA 105 000040580685580

Izvor: Telegraf

Sanja sama odgaja troje dece, ima rak i sina sa epilepsijom, a naša pomoć joj je neophodna

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

204 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap