Magazin

Galens traži izmenu regulacionog plana na Jahorini zbog novog hotela (VIDEO)

Firma Galens invest zatražila je od opštine Pale izmenu regulacionog plana za Jahorinu kako bi mogla da počne gradnju luksuznog hotela na toj planini.

Zahtev “Galens investa” iz Novog Sada trebalo bi uskoro da se nađe pred odbornicima Skupštine opštine Pale.

Kako podseća portal Capital, na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine novosadska firma je zajedno sa fočanskom firmom “Pavgord” kupila devastirani hotel “Jahorina” za 3,5 miliona konvertibilnih maraka (1,79 miliona evra).

Rok da počnu sa gradnjom novog luksuznog hotela na istoj lokaciji ističe u julu ove godine, dok im je rok za završetak gradnje tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022. godina.

Pretpostavlja se da će u novi hotel “Jahorina” biti uloženo do 30 miliona maraka, jer je u uslovima za kupovinu devastiranog hotela kupac bio obavezan da dostavi dokaz da ima toliko novca na računu namenjenog za gradnju.

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski deo namenjene za prodaju, sa više od 40.000 metara kvadratnih prostora.

“Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za decu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promenjivog vremena. Komoditet smeštajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Najzahtevniji gosti će biti u mogućnosti da se osećaju kao kod kuće, i bolje od toga. Za posetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi SPA zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja”, rekli su ranije za medije u “Galens investu”, piše portal.

Novi Sad na vodi: Tajanstveni naprednjački projekat za ‘novi Liman’

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link