Uncategorized

Foto priča: Proleće stiglo i u Novi Sad

Svaki put kad proleće stigne u naš grad, cveće i trava raste sama od sebe, a Novosađani ponovo zrače više nego prolećno sunce. Pogledajte u nekoliko fotografija kako izgleda kada mirišljavo godišnje doba svrati u Novi Sad.

Novi-Sad-prolece-2016-8
Foto: Aleksandar Kamasi

Kažu da fotografija govori više od hiljadu reči, a mi ćemo reći da ona sa sobom donosi i više od hiljadu mirisa proleća.

– Sve smo bliže proleću. I ne toliko mi njemu koliko ono nama. Da proleće ne dolazi samo, nikad mi ne bismo stigli do njega – Duško Radović.

Novi-Sad-prolece-2016-11
Foto: Aleksandar Kamasi

Ponekad jedna fotografija kao da može da prenese sve mirise prolećnog cveća. Prizor jednako lep i Dunavskom parku i na fotografijama, razigrana deca koja su jedva čekala lepo vreme i sam početak novog godišnjeg doba. Kafići u centru ponovo puni, šetnje se ponovo vraćaju u modu, dok jakne odlažemo u garderobere.

– Nema zime koja traje zauvek, niti proleća koje preskače svoj red – Hal Borland.

Nove cvetne, lepršave haljinice su jedva čekale da se prošetaju Zmaj Jovinom i Dunavskim parkom. I tako kao da smo svi ponovo zaljubljeni, u cveće, u proleće, u Novi Sad, u hiljadu različitih razloga i to u isto vreme. Nova energija koju donosi prolećno sunce širi se našim gradom i opet svi verujemo u duže dane, u veće planove, u danas, u sutra.

Novi-Sad-prolece-2016-2
Foto: Aleksandar Kamasi

– Ništa živ čovek ne može izgubiti što mu jedno proleće ne bi moglo povratiti, niti može čovek biti trajno nesrećan dok Bog daje da se duša leči zaboravom i zemlja obnavlja prolećem- Ivo Andrić.

Novi-Sad-prolece-2016-10
Foto:Aleksandar Kamasi

Staviš sunčane naočare, nabaciš prolećni osmeh broj 6 i spreman si za šetnju kroz grad i tako šetaš gradom do večeri, a kad padne noć skineš sunčane naočare, jer se romantika nastavlja, dižeš glavu i gledaš u zvezde koje ponovo blistaju nekim prolećnim sjajem…

Pogledajte najlepše fotografije proleća nastalih u Novom Sadu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link