Domaćinska kuhinja, povrće iz sopstvene proizvodnje, mir i prijatna atmosfera samo su neki od razloga zašto treba da posetite etno restoran Letić u Đurđevu. Tačno na pola puta između Novog Sada i Zrenjanina, u staroj kući „nabijači“, smešten je jedan od najlepših vojvođanskih restorana.
Ovde je kuhinja domaća i domaćinska. Domaća zato što su sve namirnice sa sela, povrće iz njihovih plastenika, a suhomesnati proizvodi takođe iz njihove proizvodmnje. A domaćinska jer… Nećete verovati kolike su ovde porcije. Porcija za jednu osobu ovde ima 600 grama mesa! Pored suhomesnatih proizvoda i rakija iz domaćinstva Letić, tu su domaća vina vinarije Botić iz Čuruga, kao i domaće rusinsko vino.
Kako rekosmo, restoran je smešten u staroj vojvođanskoj kući sa brojnim etno motivima iz vojvođanske, rusinske i bosanske tradicije, upravo prema tradicijama stanovništva Đurđeva. A ispred, u bašti, ogromne lipe prave debeli hlad.
Jelovnik etno restorana Letić je posebna priča. Počinje citatima Bukovskog a nastavlja se Volterovim rečima. Pre svega, tu je uvek sveža riba iz Tise ili iz Dunava – som, smuđ i šaran. Iz domaće kuhinje, tu su pasulj, gulaš, škembići, prikaš. Ova jela su samo po nazivu standardna, porcije su OGROMNE, a cena je od 260 do 398 dinara.
Ztu su i specijaliteti kuće: bečka šnicla Letić, medaljoni od Letića (svinjsku file u slatkom sosu od praziluka, pečenice i šampinjona). Porcija mešanog mesa za jednu osobu ima čak 600 grama. Tu su i pice, a za dezert tradicionalne poslastice: gomboce, krofne, baklave, tulumbe, lenje pite, palačinke…
Ovaj porodični restoran ima tradiciju dugu 30 godina, a poslednjih sedam radi isključivo kao etno restoran. Restoran Letić je od centra Novog Sada udaljen 20 minuta vožnje kolima, isto kao od Zrenjanina.
Više detalja vidite na njihovom sajtu, na Facebook stranici ili pogledajte u galeriji ispod.
Dodaj komentar