Magazin Srbija

Erža nadničila čitav život, pa kupila hleb u prodavnici i dobila trosoban stan u Beogradu (VIDEO)

Erža Matuš i Janko
Foto: Privatna arhiva

Postoji izreka da se kolo sreće okreće, ali nekako se čini da Fortuna nikad ne pogleda one kojima je dodatni podstrek i pomoć u životu najpotrebnija.

Međutim, čini se da je ovog puta pogodila u centar, jer je trosoban stan u beogradskom naselju „Petica“, u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ otišao u prave ruke, u malo mesto Tovariševo blizu Bačke Palanke.

Srećna dobitnica je Erža Matuš (69), koja je čitav svoj radni vek provela kopajući u nadnici, a sa svojim mužem ove godine slavi zlatnu svadbu, tako da je ovo idealan poklon za 50 godina srećnog braka.

„Ceo život radim kao rob, red je da i nas sreća pogleda“

Ova gospođa je radila veoma teške poslove, a iz svog sela skoro da nije ni izlazila, sem kada je sa 14 godina putovala vozom do Austrije.

Tog jutra njen muž Janko otišao je u svoju standardnu nabavku do prodavnice kako bi kupio hleb, a račun je predao svojoj supruzi koja je poslala broj računa kako bi učestvovala u nagradnoj igri.

Janko i Erža do sada nikada nisu bili u Beogradu, a prvi odlazak iskoristiće da vide svoj novi stan, piše Fejsbuk stranica Zanimljivo.

Erža matuš
Foto: Screenshot / YouTube / BAP vesti

– U Beogradu u životu nisam bila, ne znam ni gde je tačno, ni kakav je to stan što sam dobila. Gledam u televizor, vidim moje ime i ne verujem! Celu noć nismo spavali.

Ali ima pravde, ceo život se mučim ko rob, prekopala sam sve njive u nadnici, red je bio da i nas sreća pogleda – kaže za Erža za Kurir.

Kupili hleb i kesu, pa dobili stan

Erža je za račun od 89,98 dinara izvukla vrednu nekretninu u prestonici.

– Za te pare je kupljen hleb i kesa. Muž Janko svako jutro porani oko pola sedam da kupi hleb ružu jer brzo nestane u prodavnici.

A kasnije natenane ide da pazari ostalo. I tako za tu ružu dobismo stan – s osmehom veli Erža koja još ne zna šta će sa stanom, treba prvo da se opasulje.

Kaže da je dosad poslala je oko 150 računa.

Muža, koji je iz njenog kraja upoznala u Austriji, ove godine slave zlatnu svadbu

– Bilo je pravo da i ja nešto dobijem. Ceo život se mučim ko pas, radim ko rob, a imam 69 godina. Iz ovog sela godinama nigde nisam ni izašla. Osim što sam još kao devojčica, a 14,5 godina vozom išla u Austriju.

Tamo sam radila u tekstilnoj industriji. Tamo sam i muža upoznala, pa smo se vratili ovamo 1973. godine.  I on je iz ovog kraja, ali nismo se ranije znali. U Bačkoj Palanci, koja je 14 km od nas, bila sam kad sam krenula u Austriju. U Beogradu u životu nisam bila. Sve sam njive sto puta prekopala u nadnici. To vam je moj život – priča ova gospođa.

Ovi vredni ljudi iz Tovariševa ove godine slaviće zlatnu svadbu.

– Taman nam je ovaj stan poklon za 50 godina braka. Imala sam najpre veliku želju da imam decu. Fala Bogu imamo sina i ćerku.

Pa onda da imam unučiće, i imam ih od ćerke. Sad imam i nešto vredno, dobila sam ovaj stan. I još samo sina da oženim, pa mogu mirne duše da umrem – kaže Erža.

Izvori: Kurir, Facebook / Oficijalnastranicazanimljivo

Goran je informatičar i pronašao je greške u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link