Magazin Svet

Žena osuđena za ubistvo majke se razvodi: U zatvoru se udala, a sada je zvezda društvenih mreža

džipsi rouz blanšar ubistvo majke društvene mreže
Foto: Profimedia

Džipsi Rouz Blanšar ovih dana je prava zvezda društvenih mreža, pa njeni fanovi mogu da vide šta trenutno radi u životu i kako izgleda, a najviše pratilaca ima na TikToku. Ova žena je inače bila žrtva zlostavljanja, a osuđena je za ubistvo sopstvene majke.

Ona je upravo na mrežama otkrila da se u zatvoru udala za Rajana Skota Andersona, sa kojim se povezala preko pisama.

Međutim, izgleda da ljubav nije potrajala nakon što je Džipsi izašla iz zatvora i sada se, prema pisanju američkih medija, razvode.

Još u zatvoru postala “zvezda” dokumentaraca i serija

Prevremeno je puštena iz zatvora, kako bi 2024. godinu  započela kao slobodna žena.

Nakon što je puštena iz zatvora, priča o njenom životu je već bila poznata mnogima iz dokumentarnih filmova, dramskih serija, ali i emisije Dr. Fil. Njen autor i voditelj, Fil MekGrou intervjuisao ju je dok je još bila u zatvoru.

Prve dane slobode Džipsi je provela na društvenim mrežama. Otvorila je profile na svim platformama, pa su zainteresovani pratioci mogli da vide šta ona sada radi i kako izgleda, a najviše pratilaca je prikupila na TikTok-u.

Tada je otkrila i da se u zatvoru udala za Rajana Skota Andersona sa kojim se povezala preko pisama, piše Večernji list.

Ipak, izgleda da ljubav nije potrajala nakon što je Džipsi izašla iz zatvora i sada se, prema pisanju američkih medija, razvode.

– Ljudi su me pitali šta mi se dešava u životu. Nažalost, suprug i ja smo u procesu razvoda, pa sam se uselila u kuću svojih roditelja.

Imam podršku porodice i prijatelja da mi pomognu da prebrodim sve ovo. Treba mi vremena da pronađem sebe – rekla je.

Žrtva Minhauzenovog sindroma

Blanchar je odobreno puštanje na uslovnu slobodu tri godine pre isteka kazne.

Osuđena je na 10 godina zatvora zbog svoje uloge u ubistvu nasilne majke, Klodin „Di Di“ Blanšar, koju je na smrt izbo tadašnji Džipsin tadašnji dečko, Nikolas Gadedžon.

Veruje se da je Džipsi bila indirektna žrtva Minhauzenovog sindroma – psihološkog poremećaja, u kojem negovatelj stvara iluziju da je osoba o kojoj se brine bolesna, kako bi privukao pažnju, objavio je Springfield News-Leader.

Džipsi Rouz je opisala kako ju je majka tokom života vodila kod lekara da je leče od raznih bolesti, uključujući leukemiju i mišićnu distrofiju, koje zapravo nikada nije imala.

Džipsi je opisala kako ju je majka primorala da koristi i invalidska kolica i rezervoar sa kiseonikom, iako joj ništa od toga nije neophodno.

Lekarima je rekla da boluje od raka, epilepsije, oštećenja vida, sluha, mišićne distrofije, kvadriplegije i još mnogo toga.

Dogovorila sa dečkom da ubije majku koja ju je zlostavljala

Inače, Džipsi Rouz Blanšar i njen tadašnji dečko Nikolas Gadedžon uhapšeni su 2015. godine, u vezi sa ubistvom njene majke, Di Di Blanšar, koja je pronađena izbodena na smrt, u svojoj kući u Springfildu, u državi Misuri.

Tokom suđenja, Džipsi Rouz priznala da je organizovala da Gadedžon otputuje u porodičnu kuću u Springfildu, kako bi ubio njenu majku.

Nakon ubistva, par je otputovao u Nikolasov dom u Viskonsinu, gde su uhapšeni nekoliko dana kasnije.

Osim što je svoju ćerku naterala da koristi invalidska kolica i rezervoar sa kiseonikom, iako joj ništa od toga nije bilo potrebno, Di Di Blanšar je obrijala glavu svoje ćerke i terala je da jede kroz sondu za hranjenje.

Nakon uragana Katrina, majka i ćerka su se preselile u Auroru u Misuriju, gde je Di Di Blanšar rekla lekarima da je uragan uništio medicinsku dokumentaciju njene bolesne ćerke.

Nikolas osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Neki lekari su odbacili tvrdnje Di Di Blanšar o raznim bolestima njene ćerke.

Doktor Bernardo Flasterštajn, neurolog iz Misurija, počeo je da sumnja u tvrdnju Di Di Blanšard da je njenoj ćerki dijagnostikovana mišićna distrofija u Luizijani, kada nije primetio abnormalnosti u njenoj MRI i analizama krvi.

Flasterštajn je kontaktirao lekare Džipsi Rouz Blanšar u Luizijani i saznao da je biopsija mišića za testiranje na MS bila negativna.

Nikolas Gadedžon osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, za ubistvo prvog stepena, nakon što se prvobitno izjasnio da nije kriv.

On je nasmrt izbo Di Di Blanšar, dok se Džipsi Rouz skrivala u kupatilu.

Nakon toga, Džipsi je sklopila je dogovor sa okružnim tužiocem okruga Grin, Dinom Patersonom, koji je uzeo u obzir zlostavljanje koje je pretrpela od strane svoje majke.

Ona je priznala krivicu za drugostepeno ubistvo i osuđena je na 10 godina zatvora.

Izvor: Večernji list

Monstrum koji je 24 godine držao ćerku u podrumu i napravio joj sedmoro dece pušten na uslovnu slobodu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link