Sezona jagoda traje kratko, te je pravo vreme skuvati par teglica preukusnog džema. Iskusnije domaćice će pripremiti i slako od jagoda, koje je šampion u ukusu zajedno sa onim od šljiva. Međutim i džem od jagoda i slatko zahtevaju određene količine belog šećera.
Donosimo vam jednostavni recept za džem od jagoda bez šećera koji miriše kao sveže jagode, ne kuva se dugo, a ukus mu je fantastičan. Zdraviji je i njime se mogu sladiti i osobe kojima je ograničen unos belog šećera.
Jedina mana ovog preukusnog dzema od jagoda je da nema dug rok trajanja i mora se držati u frižideru.
Zato požurite dok ih ima na tezgama, donosimo vam recept za dzem od jagoda kakav niste probali.
Sastojci
- 1 kg jagoda
- 2 supene kašike meda ( ili više, po želji)
- malo limunovog soka ili narendane korice
- U ovaj džem možete dodati čia semenke.
Priprema
- Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko dvadeset minuta.
- Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.
- Držite ga u frižideru, može potrajati do mesec dana.
Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.
Dzem od jagoda pripremljem po ovom jednostavnom i brzom receptu sigurno će oduševiti sve vaše ukućane. Činjenica da ovaj recept za džem od jagoda u sebi ne sadrži beli šećer, čini ga idealnim i za osobe kojma je unos šećera limitiran.
Dodaj komentar