Recepti

Recept za džem od jagoda bez šećera spreman za 20 minuta

džem od jagoda
Foto: Depositphotos/ehaurylik

Sezona jagoda traje kratko, te je pravo vreme skuvati par teglica preukusnog džema. Iskusnije domaćice će pripremiti i slako od jagoda, koje je šampion u ukusu zajedno sa onim od šljiva. Međutim i džem i slatko zahtevaju određene količine belog šećera.

Donosimo vam jednostavni recept za džem od jagoda bez šećera koji miriše kao sveže jagode, ne kuva se dugo a ukus mu je fantastičan. Zdraviji je i njime se mogu sladiti i osobe kojima je ograničen usnos belog šećera.

Jedina mana ovog preukusnog džema je da nema dug rok trajanja i mora se držati u frižideru.

Zato požurite dok ih ima na tezgama, donosimo vam recept za džem od jagoda kakav niste probali.

Sastojci

1 kg jagoda

2 supene kašike meda ( ili više, po želji)

malo limunovog soka ili narendane korice

U ovaj džem možete dodati čia semenke.

Priprema

Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko dvadeset minuta. Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.

Držite ga u frižideru, može potrajati do mesec dana.

Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.

Najjednostavniji recept za čokoladne medaljone koji su praznik za sva čula

Share via
Copy link