Recepti

Recept za džem od jagoda bez šećera spreman za 20 minuta

džem od jagoda
Foto: Depositphotos/ehaurylik

Sezona jagoda traje kratko, te je pravo vreme skuvati par teglica preukusnog džema. Iskusnije domaćice će pripremiti i slako od jagoda, koje je šampion u ukusu zajedno sa onim od šljiva. Međutim i džem i slatko zahtevaju određene količine belog šećera.

Donosimo vam jednostavni recept za džem od jagoda bez šećera koji miriše kao sveže jagode, ne kuva se dugo a ukus mu je fantastičan. Zdraviji je i njime se mogu sladiti i osobe kojima je ograničen usnos belog šećera.

Jedina mana ovog preukusnog džema je da nema dug rok trajanja i mora se držati u frižideru.

Zato požurite dok ih ima na tezgama, donosimo vam recept za džem od jagoda kakav niste probali.

Sastojci

1 kg jagoda

2 supene kašike meda ( ili više, po želji)

malo limunovog soka ili narendane korice

U ovaj džem možete dodati čia semenke.

Priprema

Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko dvadeset minuta. Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.

Držite ga u frižideru, može potrajati do mesec dana.

Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.

Najjednostavniji recept za čokoladne medaljone koji su praznik za sva čula

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

497 Shares
497 Shares
Share via
Copy link