Recepti

Recept za džem od jagoda bez šećera i konzervansa spreman za 20 minuta

džem od jagoda
Foto: Depositphotos/ehaurylik

Sezona jagoda traje kratko, te je pravo vreme skuvati par teglica preukusnog džema. Iskusnije domaćice će pripremiti i slako od jagoda, koje je šampion u ukusu zajedno sa onim od šljiva. Međutim i džem od jagoda i slatko zahtevaju određene količine belog šećera.

Donosimo vam jednostavni recept za džem od jagoda bez šećera koji miriše kao sveže jagode, ne kuva se dugo, a ukus mu je fantastičan. Zdraviji je i njime se mogu sladiti i osobe kojima je ograničen unos belog šećera.

Jedina mana ovog preukusnog dzema od jagoda je da nema dug rok trajanja i mora se držati u frižideru.

Zato požurite dok ih ima na tezgama, donosimo vam recept za dzem od jagoda kakav niste probali.

Sastojci

  • 1 kg jagoda
  • 2 supene kašike meda ( ili više, po želji)
  • malo limunovog soka ili narendane korice
  • U ovaj džem možete dodati čia semenke.

Priprema

  • Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko dvadeset minuta.
  • Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.
  • Držite ga u frižideru, može potrajati do mesec dana.

Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.

Dzem od jagoda pripremljem po ovom jednostavnom i brzom receptu sigurno će oduševiti sve vaše ukućane. Činjenica da ovaj recept za džem od jagoda u sebi ne sadrži beli šećer, čini ga idealnim i za osobe kojma je unos šećera limitiran.

Najjednostavniji recept za čokoladne medaljone koji su praznik za sva čula

Čitajte Luftiku na Google vestima

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

498 Shares
498 Shares
Share via
Copy link