Sezona jagoda traje kratko, te je pravo vreme skuvati par teglica preukusnog džema. Iskusnije domaćice će pripremiti i slako od jagoda, koje je šampion u ukusu zajedno sa onim od šljiva. Međutim i džem i slatko zahtevaju određene količine belog šećera.
Donosimo vam jednostavni recept za džem od jagoda bez šećera koji miriše kao sveže jagode, ne kuva se dugo a ukus mu je fantastičan. Zdraviji je i njime se mogu sladiti i osobe kojima je ograničen usnos belog šećera.
Jedina mana ovog preukusnog džema je da nema dug rok trajanja i mora se držati u frižideru.
Zato požurite dok ih ima na tezgama, donosimo vam recept za džem od jagoda kakav niste probali.
Sastojci
1 kg jagoda
2 supene kašike meda ( ili više, po želji)
malo limunovog soka ili narendane korice
U ovaj džem možete dodati čia semenke.
Priprema
Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko dvadeset minuta. Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.
Držite ga u frižideru, može potrajati do mesec dana.
Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.
Najjednostavniji recept za čokoladne medaljone koji su praznik za sva čula
Dodaj komentar