Magazin Srbija

Duško Kornjača može da odahne, Vučić ne pomišlja o izručenju BiH

vučić istok srbije
Printscreen

Nakon što je sarajevski novinar Ava Avdić obelodanio da Duško Kornjača, bivši ratni komandant u opštini Čajniče koga u BiH traže zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti, živi i radi u Novom Sadu oglasio se i predsednik Srbije.

On je novinarima prilikom obilaska istočne Srbije rekao da pravni poredak naše države ne dozvoljava izručenje.

– Po kom zakonu i principu da ga nekome izručimo? Hoćete da zgazite pravni poredak Srbije? Ja neću i nemam ni prava, ni po jednom zakonu Srbije. Nikada nijednog zločinca neću da štitim, ali hoću da štitim pravni poredak i principe – kazao je Aleksandar Vučić.

Predsednik je rekao da kao što BiH ne može da isporuči pojedince koje Srbija potražuje, tako ni mi ne možemo da isporučimo naše državljane, a zatim je ponovo u svom izlaganju pominjao opozicione političare optuživši ih da žele srpskom narodu da nametnu teret kolektivne krivice za ratove devedesetih.

– To nametanje kolektivne krivice srpskom narodu, tu teoriju bilo da je zastupa tviter, ili bilo ko, kao što to čine Ðilas, Tepić, Šolak neću da prihvatim. Moj slobodni duh, um i srce ne možete naterati da vam služim i slušam. Možete da pobedite na izborima pa vodite politiku u kojoj nećete da gradite puteve, pruge, nećete povećavati plate, u kojoj ćete samo Srbe da hapsite, jer je to ono što govorite po ambasadama – zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mračna istorija Rio Tinta: Ropstvo, saradnja sa Frankom i Hitlerom, streljanje rudara, cijanid, ratni zločini…

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link