Novi Sad

Zbog brutalnog prebijanja u Novom Sadu za Kontićem raspisana međunarodna poternica

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević očekuje da će vrlo brzo biti uhapšen Ivan Kontić, osumnjičeni da je brutalno prebio dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici i ističe da je policija, kao i uvek, profesionalno pristupila tom slučaju.

Kovačević je za TV Prva rekao da je za osumnjičenim raspisana međunarodna poternica i da se za njim intenzivno traga.

Kako ističe, nisu tačne insinuacije i tvrdnje pojedinaca da je policija neprofesionalno pristupila tom slučaju, navodeći da je policija odmah 24. avgusta, po prijavi medicinskih radnika, počela da istražuje napad. Dodao je da oštećeni do 2. septembra nije sarađivao sa policijom, te podsetio da je juče na teritoriji Novog Sada obavljeno više pretresa i da su uhapšene dve osobe.

Ocenio je i da policija trpi pritisak dela javnosti, među njima i opozicije, navodeći da kritike opozicije „odvlače pažnju i unose nemir građanima“.

Dodajmo da je istovetno sinoć rekao i direktor policije Vladimir Rebić, prenosi 021.

Podsetimo, prebijanje mladića dogodilo se 24. avgusta, a snimak je objavljen na društvenim mrežama 11. septembra. Tek tada je novosadska policija objavila saopštenje o incidentu i fotografiju osumnjičenog, a pomagače je tek juče uhapsila. Usledile su reakcije opozicionih stranaka, analitičara i pojedinaca koji su ocenili da je reč o prikrivanju slučaja brutalnog nasilja.

Krvavi tragovi batinaša Ivana Kontića iz Maxbeta vode ka Andreju Vučiću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link