Magazin Novi Sad

U Novom Sadu demoliran auto Društva za zaštitu ptica Srbije

drustvo-za-zastitu-ptica-auto-demoliran

Terenac Društva za zaštitu ptica Srbije demoliran je na parking u Novom Sadu u subotu 11. sptembra kasno uveče.

Prema rečima očevidaca, oko 22 sata dva maskirana muškarca su palicama razbili staklo na automobilu i pobegli.

Da nije u pitanju slučajan izbor automobila za vandalizam, govori i činjenica da ni jedan drugi auto na tom I na obližnjem parkingu nije oštećen, niti je bilo provala u ovom kraju Novog Sada.

Policija je narednog jutra uradila uviđaj i prikupila dokaze i izjave.

“Imamo razloga da verujemo da ovaj kukavički napad ima veze sa našom beskompromisnom borbom protiv krivolova ptica. Institucije pozivamo da hitno reaguju i pronađu počinioce, te da nam garantuju bezbednost. Ovakvi i slični napadi neće nas sprečiti da se borimo za dobrobit ptica, prirode i ljudi” navodi se u saopštenju Društva.

Prethodnih dana, na svom Fejsbuk profilu objavljivali su fotografije krivolova iz raznih delova Srbije.

“Naši timovi su i noćas širom Srbije u potrazi za lokacijama na kojima su postavljene zakonom zabranjene elektronske vabilice za ptice. Pomozite nam da zaustavimo kriminal i ubijanje ptica. Prijavite krivolov”, pisalo je u jednoj od objava.

Društvo za zaštitu ptica Srbije jedna je od najaktivnijih ekoloških organizacija koja se godinama zalaže za očuvanje ptica ali i ostalog životinjskog i biljnog sveta.

Godinama otkrivaju slučajeve krivolova i drugih krivičnih dela u vezi sa prirodom, alarmiraju nadležne organe i prate istrage, realizuju međugranične projekte i učestvuju u širim koalicijama za zaštitu životne sredine.

Presušio jedini izvor na Suvoj planini, 1.000 konja i krava umire od žeđi, i Vojska digla ruke

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

297 Shares
297 Shares
Share via
Copy link