Balkan Magazin

Novi gradonačelnik Banjaluke oduzeo više od 50 ključeva službenih automobila

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković (27) objavio je juče da je odmah po stupanju na dužnost naredio da se u njegov kabinet vrate svi ključevi više od 50 službenih automobila.

“Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao do sada. Preko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena”, rekao je on, a preneo Nedeljnik.

“Donećemo odluku da svi službeni automobili moraju da budu obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi pravilnik o upotrebi tih vozila”, napisao je Stanivuković na Instagramu.

Naveo je da među službenim automobilima ima skupljih od 100.000 konvertibilnih maraka, što je oko 50.000 evra.

“Njih ćemo prodati, jer za građane Banjaluke postoje prioritetnije stvari. Rasipničkom ponašanju moramo stati na kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka”, upozorio je Stanivuković juče.

Stanivuković, koji je danas preuzeo dužnost gradonačelnika Banjaluke, uz tu poruku je objavio fotografiju sa ključevima službenih vozila.

Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 часова, на мој захтјев, у просторије Кабинета…

Posted by Драшко Станивуковић on Thursday, 24 December 2020

Pobedom Stanivukovića, kandidata opozicije, na izborima 15. novembra, na čelo Banjaluke je posle 22 godine došao političar koji ne pripada Savezu nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

Ko je novi gradonačelnik Banjaluke, državni neprijatelj koji je srušio Dodika

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

886 Shares
886 Shares
Share via
Copy link