Magazin

DJV ispratio sina u vojsku, pod šatrom peva državni vrh i reinkarnacija druga Tita

dear god
Foto: Twitter/ Printscreen

Vest dana u Srbiji juče je bio ispraćaj u vojsku sina Dragana J. Vučićevića, a svečanost je organizovana ispod šatre u prisustvu preko 400 zvanica. U danima kada se ponovo povećava broj inficiranih koronavirusom, kada se apeluje na nošenje maski, na distancu i vakcinaciju, državni vrh sjatio se u Kosjerić da uveliča porodičnu proslavu režimskog propagandnog novinara i vlasnika Informera.

Nakon što se pojavio snimak na društvenim mrežama, čiji je autor ministar Tomislav Momirović po ko zna koji put javno osramoćen od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kasnije u toku dana na mrežama su se pojavljivali različiti isečci koji najbolje oslikavaju celokupan ambijent.

Dačić je po svom starom, lepom obećaju zapevao oduševivši prisutne goste, a za euforiju su bili zaduženi i trubači koji su uz Dačića usijali atmosferu pred dolazak najvažnijeg gosta. Odlazak u vojsku Vučićevićevog sina Vukašina nije mogao da prođe bez predsednikovog prisustva.

On je u društvu svog najstarijeg sina Danila, Tome Mone, Zorana Drobnjaka i Aleksandra Antića došao na veselje i ukrao „show“. U šatoru su svi ustali kada je ušao idol nacije, kamere na telefonima su se uključile i zabava je i zvanično mogla da počne.


Valjalo bi uporediti ovu gužvu i dozvoljeno zabavljanje odabrane društvene kaste, dok se istovremeno narod uslovljava traženjem zdravstvenih propusnica, od strane članova Kriznog štaba, za vakcinisane građane i različitih zabrana za nevakcinisane.

QR kod za ulaz ispod ovog šatora nije potreban, ali bi vrlo uskoro moglo ostalim građanima da bude zabranjeno da popiju kafu ili pivo u omiljenom kafiću ukoliko još uvek nemaju potvrdu o izvršenoj vakcinaciji. Još gore, moguće da će građani koji još uvek nisu vakcinisani biti uskraćeni za pružanje medicinske nege i za one bolesti koje nemaju veze sa ovim virusom.

Grljenje i ljubljenje je u ovom slučaju dozvoljeno među većom gruom ljudi, a možda baš zato nisu pozvali doktore Kona i Tiodorovića na slavlje. Možda objašnjenje zašto niko nije poštovao propisane mere na ovom ispraćaju počasnog regruta leži u tome što čak i koronavirus ima neko dostojanstvo i ipak bira društvo, te nije postojala opasnost od zaražavanja prisutnih na veselju Dragana J. Vučićevića.

Oko kamere nije uhvatilo prisustvo drugog Aleksandra moderne Srbije. Naravno da je reč o mogućem kandidatu za predsednika, novoustoličenog pukovnika Vulina, koji je tek nedavno služio vojni rok, ali nije pravio nikakvo opšenarodno veselje. Šteta, jer bi bilo vrlo zanimljivo videti ko bi uveličao njegovu proslavu, da li bi bili pozvani vlasnici Jovanjice, Marko Miljković ili Vladimir Kovačević Kovač.

Dok opozicija preti revanšizmom nakon sloma ovog režima, deluje da aktuelne vlastodršce zapravo to nimalo ne dotiče. Oni se provode kao nikada ranije, iako svakim novim danom ispliva po neka nova afera, koja bi u normalnim i osvešćenim zemljama označila ostavku celokupnog državnog vrha i reakciju Tužilaštva.

Ovako, ostaje nam da uživamo u njihovoj sreći, blagostanju i dubokom džepu. Ekonomski tigar mora i sam ponekad da se razonodi, a gde je najbolja zabava za jednu takvu eminentnu zver nego u cirkusu, pod šatorskim krilom.

Belivukov advokat tvrdi da je Dragan J. Vučićević čitao lažne transkripte u emisiji

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

3.3K Shares
3.3K Shares
Share via
Copy link