Magazin Srbija

Belivukov advokat tvrdi da je Dragan J. Vučićević čitao lažne transkripte u emisiji

dragan j vučićević
Printscreen

Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, reagovao je na sinoćnu emisiju na Pinku kada je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević čitao navodne transkripte razgovora između njega i njegovih klijenata.

Lazarević jer novinarima rekao da su transkripti lažni i da je od početka znao da se njegovi razgovori sa Belivukom i Miljkovićem snimaju iako to nije dozvoljeno zakonom.

– Belivuk je od početka govorio tužiocu da se naši razgovori prisluškuju. Da li mislite da bih ih savetovao da lažu, kada smo već znali da nas snimaju. To vam govori sve o autentičnosti navodnog transkipta koji je pročitao Vučićević. Svojim klijentima sam rekao da govore istinu i isključivo istinu. Oni koji su nas snimali, to znaju – kazao je Lazarević za dnevni list Danas.

Prisluškivanje advokata i njegovih klijenata podleže krivičnoj odgovornosti kaže Lazarević.

– Ustavom i zakonima je zabranjeno da bilo ko prisustvuje ili sluša razgovore između advokata i njihovih branjenika koji se nalaze u pritvorskoj jedinici. Važno je da naglasim da svojim branjenicima nisam sastavljao odbranu, već ih savetovao da govore samo istinu – kazao je advokat osumnjičenih za najteža krivična dela.

Podsećamo, Dragan J. Vučićević juče je pompezno saopštio da će objaviti audio snimak razgovora Lazarevića sa Belivukom i Miljkovićem, ali je sinoć na Pinku rekao da su mu advokati sugerisali da to ne čini „kako ne bi ugrozio istragu“.

Vučićević je zbog toga odlučio da pročita transkripte navodnih razgovora u kojima advokat savetuje osumnjičene da „izmisle“ kako su se sastajali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prvo je pročitao navodni razgovor između Lazarevića i Miljkovića.

Miljković: Treba da pustimo to, da slažemo, da izazovemo reakciju javnosti… A za tim, za tom pričom što ću ciljano da plasiram, za tim „Krik“ plače, jedva će čekati da sve to objave…

Dejan Lazarević: Tako treba, baš tako. Da ste bili u vezi, da je to sve sistem, država, da ste radili u dogovoru…

Miljković: Izmisliću da smo se sastajali sa Vučićem, sa njim se sastajali redovno… Ko kaže da se nismo sastajali…

Drugi deo je navodni razgovor između advokata Lazarevića i Veljka Belivuka.

Lazarević: Sve je dogovoreno, reći ćemo, znaš, da ste se viđali sa žvalavim… Redovno…

Belivuk: Jeste, brate, jeste, tako ćemo… Reći ćemo i da smo imali snimljeno, ali su mi uzeli risiver, pa su snimci kao obrisani, pa sad nemam snimke, a imao sam ih…

Lazarević: Da, da… A da bi se dodatno zamutilo, reći ćemo da možda ipak negde imamo snimke, da smo neki deo i presnimili…

Belivuk: Super, tako ćemo sve. I u „Krik“ sve, to obavezno…

Sin Danilo je glavna Vučićeva veza sa Belivukom, spojio ih Aca Rošavi

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link