Magazin

Nova epizoda serijala „Toma Mona opet ispao glup u šefovom društvu“

toma mona, alek i danilo
Printscreen

Grupa mala, ali odabrana, krenula je u Kosjerić da isprati regruta u vojsku. Nije deo scenarija nekog domaćeg filma iz vremena bivše Jugoslavije, već se radi o video snimku koji je na društvenim mrežama postavio ministar Tomislav Momirović.

On je u društvu predsednika Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila, ali i Zorana Drobnjaka i Aleksandra Antića, krenuo kod zajedničkog prijatelja da uveliča jedan važan porodični događaj. Na osnovu ovog snimka možemo videti kako je odabrana družina složno uzurpirala jednu državu u srcu Evrope kojom vlada vođena isključivo interesima svoje organizacije.

Momirović nije samo saradnik, već i vrlo blizak prijatelj Aleksandra Vučića i vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića koji, kako čujemo, šalje sina u vojsku.

Nije Momirović propustio da se pohvali internetu svojim cenjenim društvom, ali je njegov stariji prijatelj ponovo pokazao sa koliko nipodaštavanja se odnosi prema mlađanom Tomi Moni.

– Krenuli smo da Vučkovom sinu čestitamo odlazak u vojsku u Kosjeriću. Stali smo da obiđemo radove u Valjevu, a tu sam sa dva velikana, ako mogu da ih prikažem – započeo je Momirović, da bi ga Vučić prekinuo ispravivši njegovu polupismenost ili poluusmenost, kako nedavno reče jedan gost Utiska nedelje.

– Čekaj, čekaj, polako. Ne znam o kome govoriš, ali ako govoriš o Danilu i meni, mi smo dvojica, a ne dva, to je prvo. Drugo da ne pomisle ljudi, ne idemo Danilu na ispraćaj u vojsku, možda će jednog dana ali sada ne. Da ne pomisle ljudi, kao što su za svadbu izmišljali, nego idemo kod Vučka, Vučićevića, šalje sina u vojsku – uključio se u ‘lajv’ predsednik Vučić, dozvolivši zatim Momiroviću da nastavi svoje ‘uključenje sa lica mesta’.

Vučić je na svom Instagramu objavio fotografiju sa putovanja, pohvalivši se kako im je, naravno sasvim slučajno, jedna domaćica u blizini Valjeva iznela posluženje u vidu domaćih kolača.

– Prste da poližeš, ali bukvalno. Sa mojim Danilom, Momirovićem, Drobnjakom, Antićem, pošao sam prema Kosjeriću, da Vukašinu Vučićeviću poželimo srećan odlazak u srpsku vojsku, ali smo pre toga svratili da vidimo kako teku radovi na trasi Lajkovac – Valjevo. Dok smo stajali, tih nekoliko minuta, i gledali kako ljudi vredno rade, divna žena Slađana Milinković koja živi neposredno uz brzu saobraćajnicu donela nam je fantastične kolače. Vrući, ukusni, da ne možete da odbijete. Hvala joj i hvala svima koji veruju u uspeh Srbije – pohvalio se predsednik Srbije.

Internet kampanja vlasti višestruko je uvećana prethodnih par godina, kao i njihova lična promocija. Momirović takođe ima neodoljivu potrebu da svoje aktivnosti objavljuje na društvenim mrežama, a vrlo često nije sasvim jasno zašto i sam snima sadržaj koji ga kompromituje i diskredituje kao navodnog intelektualca. Možda je samo želeo da pokaže superiornost svog predsednika, bez obzira što će on zbog toga ‘ispasti glup u društvu’. Predsednik Srbije je izgleda konačno ostavio na miru Zorana Drobnjaka, našavši zamenu u dosta mlađem Momiroviću. Pitanje od milion dolara je – kako će Drobnjak podneti činjenicu da nije više glavna vreća za udaranje!?

Vučić i Toma Mona uživaju u nacionalnom doručku dok Drobnjak željno gleda kako predsednik pravi sendvič, simbol političke kampanje

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

687 Shares
687 Shares
Share via
Copy link