Magazin

Izgubili smo još jednog vrsnog lekara, ali njegova dela živeće večno

Onkološki, endokrini hirurg prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu. Doktor Džodić je imao i koronavirus.

Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

Džodić je bio direktor Instituta za inkologiju i radiologiju Srbije do prošle godine u maju kada ga je zamenila Danica Grujičić.

Reč je o najboljem domaćem stručnjaku za rak dojke i štitaste žlezde. On je prošle godine saznao da boluje od teške bolesti. Zbog toga je sredinom prošle godine išao na operaciju u Nemačku.

Uprkos tome što je bio bolestan, doktor Džodić je, dok je bio na Institutu sve vreme radio i primao pacijente, a uporedo je išao na hemoterapiju. Pred kraj godine mu je bilo bolje, pa je, nakon što je otišao sa Instituta – nastavio da radi u privatnoj klinici.

Zbog preminulog doktora Džodića u 10 stali svi beli mantili

Svi lekari u Srbiji, danas tačno u 10 sati prestali su da rade sve što su počeli i minutom ćutanja odati počast najboljem onkološkom hirurgu, specijalisti za rak dojke i štitnu žlezdu i bivšem direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) prof. dr Radanu Džodiću (68), koji je juče izgubio bitku sa koronavirusom.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) pozvao je sve lekare da mu odaju počast.

– Od COVID-a 19 preminuo je prof. dr Radan Džodić, onkološki hirurg iz Beograda. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u ponedeljak 22.06.2020. godine u 10 sati minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! – stoji u saopštenju SLFS-a, a prenosi Telegraf.

Od istaknutog profesora, oprostila se i Lekarska komora Srbije (LKS), koja je izjavila saučešće porodici, kolegama i prijateljima profesora Džodića.

Prepiska hirurga na WhatsApp-u: Ne verujte medijima i vlastima – sve su to lažovi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

374 Shares
374 Shares
Share via
Copy link