Srbija Vesti

Hirurgu nasilniku određen pritvor, preti mu kazna preko 5 godina i oduzimanje dece

hirurg
Foto: Printscreen

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Nikoli Ostojiću (48), hirurgu koji se sumnjiči da je brutalno pretukao suprugu I.O. (42).

Pritvor mu je određen po zahtevu nadležnog Tužilaštva, a kako boravkom na slobodi, ne bi ponovio delo, uticao na svedoka, kao i zbog uznemirenja javnosti i zaprećene zatvorske kazne, saopšteno je.

O slučaju hirurga N. O. (48) koji je brutalno pretukao I. O. (42) u porodičnoj kući u Zemunu oglasilo se Treće osnovno javno tužilaštvo u kojem je osumnjičeni saslušan danas.

– N. O. uhapšen je 2. februara od strane PS Zemun po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je od početka januara do početka februara u više navrata svoju suprugu šutirao nogama u telu i glavu i udarao rukama, te je udarao raznim predmetima kojima joj je naneo teške telesne povrede, davio je kablom, čupao za kosu, pretio, ponižavao i vređao, a povrede joj je naneo u predelu glave, butina, vrata, trupa, ruku, polomio joj je 4 rebra i levu laktičnu kost i naneo teške telesne povrede. Osumničeni se branio ćutanjem. Obzirom da postoji bojazan da će uticati na svedoke, da će ponovoti delo ili učiniti delo kojim preti, a za delo koje je počinio preti kazna preko 5 godina, a delo je uznemirilo javnost, dat je predlog za određivanje pritvora, saopštili su iz tužilaštva, prenosi Telegraf.rs.

N. O. je za vreme zlostavljanja supruge bio na odusustvu s posla zbog oboljenja.

“Zlostavljao ju je u periodu kada nije radio. Tačnije, on već mesec dana ne radi jer ima bolest kože ili ruku. Krvari mu koža i izgubio osećaj u prstima”, rečeno je za pomenuti portal.

Njegovoj supruzi I.O. lekari su konstatovali teške telesne povrede u vidu preloma rebara, nadlaktice, hematoma na glavi i modrica po telu.

Ona je nakon pregleda u bolnici u Zemunu puštena na kućno lečenje.

Nezvanično, ona je izjavila da “zlostavljanje traje 27 dana i da ga je jedva preživela”.

I.O. je tokom istrage izjavila da ju je suprug tukao oklagijom, davio kablom, urinirao po njoj i pretio ubistvom.

Kako smo prvi objavili, policiju su juče oko 17 sati pozvale komšije bračnog para koji su čuli tuču i svađu. Vrata im je otvorila I.O. koja je rekla da je “nije tukao već su se samo verbalno sukobili”. Međutim, policajci su primetili povrede i zatražili da je odvedu na pregled. Tada je klupko jezivog nasilja krenulo da se odmotava.

I.O. je do detalja objasnila šta je bio motiv njihovih čestih svađa. Kao i to od kada datiraju.

Bračni par ima troje maloletne dece koja su, nezvanično, i sama trpeli očeve batine.

Policija je tokom uviđaja oduzela dva pištolja.

Advokat Mladen Magdelinić za Nova.rs navodi da hirurgu može biti zabranjeno da viđa decu.

– Njemu može da se izrekne mera prilaska ženi, ali i deci takođe. Bez obzira da li su deca dobila batine ili su samo bila prisutna, to se tretira kao verbalno nasilje što može dovesti do te mere zabrane prilaska, a kasnije i viđanje dece u restriktivnim uslovima, sa socijalnim radnicima, navodi on.

Gde potražiti podršku?

Bilo koja osoba, koja je žrtva nasilja, može da prijavi zlostavljača na broj 192, ili na poseban SOS telefon 0800100600.

To može učiniti i pozivanjem SOS ženskog centra na brojeve telefona 021422740 ili 0691936899, a možete ih kontaktirati i putem mejla na [email protected] ili [email protected].

Takođe, više informacija možete potražiti i na sajtu sigurnakuća.net, gde možete pronaći kontakte centara za socijalni rad po različitim regionima, SOS telefona, kao i aktivnih skloništa (sigurnih kuća) po gradovima, kao i kontakte svih policijskih uprava i opštinskih tužilaštva na teritoriji Srbije.

Prijavite i potražite podršku, zaustavimo nasilje nad ženama!

Izvor: Telegraf, Nova

Plastični hirurg s VMA pištoljem pretukao suprugu i polomio joj rebra i ruku

181 Shares
181 Shares
Share via
Copy link