Lifestyle Zdravlje

Dr Mati sa Tajvana: 4 lekcije o ishrani za mršavljenje bez dijete

Za zdrav organizam najvažniji je njegov detoks. Veoma je važno šta jedemo, kada jedemo i u kojoj meri. Tajvanski doktor Mati daje savete o zdravoj ishrani.

Možete vi da vodite računa o svom telu, zdravlju i figuri koliko god želite, ali telo neće postati idealno ako sadrži nepotrebne stvari. Govorimo o otpadu u vašem telu. Zbog toga, detoksikacija (razne metode čišćenja tela) postaje sve popularnija u svetu.

Dobar detoks program treba da bude nežan, ali efikasan. Dobar detoks se zasniva na dobrim navikama.

Doktor Mati je tajvanski specijalista za zdrav život i veoma je popularan zbog svoje metode „Tanke noge i ravan stomak od Matija“.

On ima obožavaoce širom sveta koji su zahvaljujući njegovoj metodi smršali, i stekli kvalitetnije uslove za život – prenosi Stil.

Doktor Mati piše: „Ako želite da imate čistu kožu i mršavo telo, treba da istrenirate svoj organizam da izbacuje otpad (znoj, urin i stolicu).“

Akumulacija ovog otpada se manifestuje lošom probavom, suvom kožom i gubitkom kose. Važan faktor zdravlja i lepote zavisi od toga kako se toksini mogu izdvojiti i izbaciti iz tela.

Voće i povrće

Pravo čišćenje tela nastaje tek onda kada izbacimo otpad iz organizma.

1. Jutarnja navika

Kada se probudite, ne ustajte odmah. Prvo obujte čarape, pre nego što spustite noge na pod. Čarape ne greju noge, nego im zadržavaju toplotu.

Čak i u najtoplijem vremenu, ova metoda deluje na podsticanje prirodnog metabolizma i pravilnog protoka krvi, uklanjajući edeme iz ekstremiteta. Važno je da vam nikad gležnjevi i stopala ne budu hladni.

2. Navike pre večere

Popijte čašu pročišćene vode koja je iste temperature kao vaša telesna temperetura.

Struk će vam biti deblji ako pijete previše vruće ili previše hladne napitke. A tečnost koja je približno iste temperature kao i vaše telo, pomoći će vam da izbacite toksine iz organizma.

voda-sa-limunom

Čaša vode pre obroka smanjiće količinu vašeg ručka i dovesti do sitosti.

Takođe je veoma bitno da vodu pijete dok stojite pravo, jer će na taj način brže doći do stomaka.

3. Prehrambene navike

Pljuvačka je veoma bitna. Ona podstiče brže varenje hrane. Današnji čovek ima manjak pljuvačke jer jede prerađenu hranu koja ne izaziva izlučivanje pljuvačke.

Da biste pospešili izlučivanje pljuvačke, pre jela isplazite jako jezik u trajanju od 60 sekundi. Pljuvačka će sama poteći što znači ida će vam organizam odmah započeti proces varenja hrane.

4. Navike sa voćem

Doktor Mati napomilje da je veoma važno vreme kada jedete voće. On savetuje da, ako nemate stomačnih problema, voće jedete ujutru, na prazan stomak jer će jedino tada telo uzeti sve potrebne vitamine.

Kada nakon jela jedemo voće, na primer, popodne ili uveče, proces varenja traje duže.

Kardiolog otkriva kojih 9 namirnica je zabranio ljudima koje voli

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

263 Shares
263 Shares
Share via
Copy link