Magazin

Dr Iggy 90-ih imao privatnu jahtu i zaradu od 40.000 maraka, danas živi skromno i čeka da prođe pandemija

dr iggy
Printscreen Balkan info

Devedesete godine prošlog veka pamtimo po ratovima, sankcijama, nestašicama osnovnih životnih namirnica i erupciji kriminala, ali i muzici koja je propratno pratila uspon „brzih momaka“ sa asfalta. Od te bolesti ni danas se ne možemo izlečiti, a jedan od protagonista te scene bio je i muzičar Igor Todorović, poznatiji pod umetničkim imenom Dr Iggy.

Veliku popularnost imao je tih godina, a jedan od najvećih hitova devedesetih bila je pesma „Oči boje duge“. Mnogi ne znaju da je ženski vokal u ovoj pesmi otpevala Ivana Peters, tada Pavlović, kasnija pevačica grupe Negativ.

Igor ne krije da je u to vreme dosta zarađivao, te da mu te godine nisu teško padale kao mnogim drugim ljudima.

„Ja sam devedesetih bio pun kao brod, zarađivao po 30.000-40.000 maraka mesečno. Meni su najlepše godine u životu upravo te devedesete, bio sam mlad, uživao sam, dosta putovao, zaradio mnogo para i najlepše od svega je što sam ih zaradio pošteno, nikome nisam ukrao, ni oteo. Imao sam tri automobila, jahtu, gliser. U to vreme sam mogao po 15, 20 drugara da vodim na skijanje, radilo se jeste, ali se i uživalo”, rekao je on svojevremeno za domaće medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Tanja (@driggy_official)

Dr Iggy se na vrhuncu slave povukao iz javnosti i promenio profesiju, te danas radi kao profesor fizičkog vaspitanja.

Ipak, rado se seća svojih muzičkih početaka, te je jednom prilikom otkrio kako je nastao spot za njegovu pesmu „Zašto ja“.

„Nije izgledalo toliko loše. Snimili smo pesmu i spot u jednoj diskoteci na Kalemegdanu. Spot je koštao 50 maraka, snimio ga je sada već čuveni voditelj Mašan Lekić. To mu je možda bio prvi spot koji je radio. U ono vreme je 50 maraka bila ozbiljna para. Sa 10 maraka izađeš u grad i ne možeš da ih potrošiš. Tada je 50 maraka bilo kao danas 500 evra“, ispričao je Igor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Tanja (@driggy_official)

Otkrio je i kako je dobio nadimak koji ga je proslavio.

„Trebalo je da se potpiše spot. I onda su me drugari pitali šta ću biti. Znao sam da ću biti Iggy a dr, pa to je doktor za dens muziku. Te noći sam slušao doktor Albana i gledao film ‘Variola vera’. Uplašio sam se jako svega toga. Pod uticajem tog filma i doktora Albana ostalo je dr Iggy”, ispričao je on za “Tutor up”.

“Imao sam i svoju plesnu grupu, dve igračice. Onda 1993. godine odlazim na Kopaonik kao instruktor skijanja. Radio sam celu sezonu. Radio sam u ‘Mašincu’ – to je dom beogradskih srednjih škola. Ja sam praktično imao svake nedelje imao drugu devojku. Samo izaberem najlepšu i to je to. Kad si mlad, najbitnije ti je da bude dobra riba”, ispričao je Todorović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Tanja (@driggy_official)

Priznaje da je, kada je snimio album „Oči boje duge“, pozajmio 10.000 maraka.

“To su bile ozbiljne pare. Tata mi je rekao – sine, ovo mi se ne sviđa, nemoj da moram da prodajem kuću na Banovom brdu koju smo ja i tvoja majka krvavo zaradili da bi vraćali tvoje dugove. Sad vidim da je to rizik, ali sam verovao da ću uspeti. Teško je bilo naći sponzora. Taj čovek koji mi je pozajmio pare rekao mi je – Igi, samo mi vrati pare, ne moraš ni jednu marku preko duga. Ja sam mu za tri meseca vratio 12.000 maraka. On se oduševio. To je tako eksplozivno krenulo. Ja nikome ne dugujem ništa, meni ljudi duguju mnogo”, ispričao je dr Iggy.

Svojevremeno se osvrnuo i na devedesete, godine koje su mnogima bile izuzetno teške.

„Koliko god drugi pričali da su devedesete bile najlošije godine, meni su bile najlepše. Bili smo mladi, zarađivali smo mnogo, putovali smo, bili smo omiljeni svuda… Stvarno smo bili velike zvezde! Sećam se da je 40-50 devojaka stajalo ispred moje kuće da se fotografišemo. Euforija oko nas je bila velika. Imao sam i svoju jahtu, dva-tri automobila, vodio sam celu svoju ekipu na skijanja i letovanja”, ispričao je Igor za portal “chicagodesavanja.us”.

Tad je ispričao i kako danas živi.

“Nisam zvanično zaposlen, ali pokrenuo sam privatan posao s prijateljem. Skromno živim, važno mi je da imam za osnovne potrebe i skijanje. Čim prođe pandemija, nastavićemo da nastupamo”, ispričao je muzičar.

Brojne hitove snimio je sa Tanjom Banđur sa kojom i danas nekad nastupa, ali se ni ona aktivno ne bavi muzikom.

“Pored naših muzičkih angažmana, Igi i ja imamo i dodatne poslove. Vlasnica sam marketinške agencije, imam i svoj projekat o zdravlju nacije. Imam troje dece i supruga, tako da imam dosta obaveza”, zaključila je Tanja svojevremeno.

Izvor: Nova.rs

Ivan Gavrilović o ljubavi sa Slobinom ćerkom: ‘Maki i ja vodili smo zemlju, radili smo šta nam se hoće’

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link