Novi Sad

Vojvođanski dodatak za treće dete je žešća prevara, a evo i zašto

Roditeljski portal bebac.com poslao je saopštenje saopštenje predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, povodom njegove konferencije za medije održane 2. avgusta, na kojoj je predstavio nove mere populacione politike.

Saopštenje i pitanja upućena pokrajinskom premijeru prenosimo u celosti:

Ne uskraćujte porodicama stečena prava

Predsedniče Miroviću,

Porodicama nisu potrebni KONKURSI za pomoć, već sistemsko rešenje pred kojim će sve majke biti jednake.

Iako ste otvoreno negirali navode o ukidanju novčane pomoći za treće dete, jasno i konkretno objašnjenje zašto ste nekom oduzeli već stečeno pravo, kao i kako će već opredeljen novac biti utrošen -niste dali, čime ste još jednom ostali neiskreni pred majkama i porodicama.

Podsetićemo Vas da ste na sednici Pokrajinske vlade u januaru ove godine već opredelili novac za isplatu pomoći za treće dete, a potom ste se, osam meseci kasnije, predomislili, te ostavili na cedilu sve one majke i porodice koje su računale na taj novac.

Da li ćete se isto tako „predomišljati“ i u pogledu najavljenih novih mera za podsticaj populacione politike? Da li to znači da nezaposlene porodilje s troje dece, za koje ste najavili pomoć, mogu očekivati isto ukidanje prava? Da li to znači da ćete dodeljene stanove porodicama s troje i četvoro dece takođe oduzimati kroz neki period?

Potezi Vaše Vlade jedino ukazuju na nedosledno i stihijsko sprovođenje populacione politike, bez dugoročnog i sigurnog sistema koji će porodicama uliti poverenje i biti stabilan oslonac u planiranju i zasnivanju porodice.

Stoga, još jednom apelujemo da HITNO vratite pomoć porodicama s troje dece, koja im je obećana i koja im pripada.

Mirović je postao poznat 90-ih kao perjanica Vojvode Šešelja u zastrašivanju nesrba u Vojvodini. I bio je uspešan u tome.

Danas ima ogromno bogatstvo, a njegov sin, mladi novosadski pjeboj, postao je poznat po statusu na Fejsbuku: “Ko nema za hleb, neka jede kolače :)”milos mirovic kolaci

Ove stvari NEMOJTE raditi za svoje dete

Share via
Copy link