Srbija Vesti

Hrabrom ocu Đorđu posle 7 godina vraćene maloletne ćerke

djordje joksimovic

– Moje devojčice su spakovale svoje knjige i jedva čekaju da svoje stvari rasporede po sobama koje sam za njih uredio – sa ponosom i srećom govori Đorđe Joksimović, koga su novinari portala Nova zatekli na putu od hraniteljske porodice do njegovog stana.

Đorđu su posle gotovo sedam godina godina pravne borbe da povrati starateljstvo na svojim maloletnim ćerkama, odlukom Suda i Centra za socijalni rad, deca danas (21. oktobar) konačno vraćena.

Od uzbuđenja što je ponovo sa svojom decom Đorđe kao da je gubio dah i samo je kratko ta portal Nova prokomentarisao: Srećan sam, srećne su i moje ćerke.

On je posle presude koju je dobio od kragujevačkog Osnovnog suda da mu se vraća starateljstvo nad decom, tri dana protestovao ispred Centra za socijalni rad sa zahtevom da mu se deca što pre vrate, jer su istekli rokovi koje je dao Sud.

Međutim, danas je konačno dobio i taj “poslednji papir” koji je čekao kako bi sa ćerkama mogao da započne zaednički život.

– Još smo u putu, svi smo srećni. Devojčice se raduju što će moći da budu u svojim sobama. One su već sve pripemile po svojoj želji kada su vikende provodile kod mene. Sada su ponele školske knjige i jedva čekaju da sve urede u svom novom domu – s osmehom olakšanja priča Đorđe.

On kaže i da će danas iskoristiti dan u kome se zbog Velikog školskog časa ne održava nastava u školama da sa svojim čerkama provede vreme u igranju i da ih, kako kaže izvede na sladoled.

– Ja sam do sada živeo samo za vikende, jer mi je to bilo jedino normalno vreme kada smo bili porodica, a srećan sam što će mi od sada svaki dan biti takav. Ne mogu da opišem ovu radost. Već od sutra počinje škola i radujem se svim tim novim obavezama – priča Đorđe i dodaje da mu je konačno pao kamen sa srca.

Podsećamo, Đorđu Joksimoviću tri maloletne ćerke oduzete su 2015. godine zbog bolesti supruge i upućene u hraniteljsku porodicu. U trenutku kada je izgubio starateljstvo na decom, prema njegovim ranijim izjavama, majka devojčica je doživela “psihički slom” i od tada se nalazi na lečenju u jednoj ustanovi. Najstarija ćerka tada je imala pet godina, srednja četiri, a najmlađa devojčica nepune dve godine. Devojčice su šest godina bile u hraniteljskoj porodici u Topoli, a poslednjih nekoliko meseci nalazile su se u jednoj porodici u Kragujevcu.

Životna sudbina ovog oca iz Kragujevca bila je inspiracija Srdanu Goluboviću da po njegovoj životnoj drami snimi film “Otac”. Đorđe Joksimović je u svojoj borbi za povratak dece, čak šest puta išao peške iz Kragujevca do Beograda i tražio prijem kod najviših državnih instanci. Sada kaže da je je njegova borba konačno “završena” i da ne želi da pravi “nikakvu dramu” oko svega što se dešavalo, i zaključuje da od sada samo želi da što više vremena provodi sa svojim ćerkama.

Izvor: Nova

Doselili se iz Beograda u Vojvodinu, žalili se na vršnjačko nasilje u školi, pa im država oduzela decu

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

590 Shares
590 Shares
Share via
Copy link