Magazin Novi Sad

Đorđe Balašević dobija spomen-muzej pored Dunava u Novom Sadu

djordje-balasevic
Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Spomen-muzej u čast najznačajnijeg novosadskog ali i jugoslovenskog kantautora Đorđa Balaševića nalaziće se u Univerzitetskom parku u Novom Sadu, gradu u kojem je rođen i u kojem je živeo i stvarao. Muzej će se nalaziti u neposrednoj blizini Dunava i Keja.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam“ Dušana Miladinovića, direktor Javnog preduzeća „Urbanizam“ ovaj muzej će nuditi i dodatne sadržaje.

– Plan za muzej je u izradi. Prostor će biti spomen-muzej Đorđu Balaševiću i imaće još neke dodatne sadržaje. Određen je prostor gde će se muzej nalaziti, u sklopu Univerzitetskog parka. Mislim da će u njemu biti i kutak za fanove Balaševića, gde će moći da se kupe CD-ovi, majice – rekao je Miladinović za portal NS uživo.

Muzej se planira na prostoru od 500 kvadratnih metara. Imaće galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije. Objekat će biti prizeman, a za sada nema informacija kada bi izgradnja ovog muzeja mogla da počne, piše 021.rs.

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine od posledica koronavirusa, a njegova smrt nakratko je ujedinila ceo region.

Nikad objavljene pesme mladog Đoleta Balaševića

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

634 Shares
634 Shares
Share via
Copy link