Novi Sad Vesti Novi Sad

Bazen Sajmište: Cenovnik i smene za 2020. godinu

bazen-sajmiste-novi-sad-2020

Sezona 2020. na bazenima SC Sajmište u Novom Sadu počela je 10. juna, a od 4. jula su na snazi nove mere za sprečavanje širenja virusa. Cene karata su promenjene u odnosu na prošlu godinu (vidi odeljak CENOVNIK).

Najavljene organizovane posete i setovi karata se ukidaju, a na snagu stupa set mera u skladu sa Preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Jedino je nepromenjen program za poslovne ljude. Smene za njih su radnim danom od 6.30 do 7.30 (niže je odeljak sa cenama propusnica).

bazen-sajmiste-novi-sad-1

SMENE I CENE KARATA

Cene ulaznica su 150 dinara za odrasle i 100 dinara za decu.

Bazen Sajmište – smene radnim danom

 • od  6.30 do 7.30 časova (program za poslovne ljude)
 • od 10.00 do 13.00 časova (smena)
 • od 13.30 do 16.30 časova (smena)
 • od 17.00 do 20.00 časova (smena)

Smene vikendom na bazenu Sajmište

 • od  7.00 do 10.00 časova (smena)
 • od 10.30 do 13.30 časova (smena)
 • od 14.00 do 17.00 časova (smena)
 • od 17.30 do 20.30 časova (smena)

Maksimalan broj posetilaca po jednoj smeni je 500 osoba.

bazen-sajmiste-novi-sad-2

Mere za rad otvorenih bazena

 1. Na vidljivim mestima na ulazima, kao i u samim prostorima gde borave posetioci/korisnici postavljaju se informacije o higijenskim postupcima i smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati u prostoru. To se pre svega odnosi na obavezu pranja ruku, potrebu održavanja preporučene fizičke udaljenosti od najmanje 2 metra u svim pravcima između posetilaca/korisnika.
 2. Prema ukupnoj površini prostora, uključujući i površinu bazena, a radi poštovanja fizičke udaljenosti posetilaca/korisnika, na prostorima SC „Sajmište“ u određenom trenutku, a u skladu sa navedenom preporukom, može da boravi maksimalno 275 osoba u velikom bazenu, 60 osoba u srednjem bazeni i 28 u dečijem bazenu u brčkavcu 28.
 3. Na prostorima bazena na vidnim mestima biće istaknuta obaveštenja o obaveznoj udaljenosti od dva metra u svim pravcima između posetilaca/kupača. Za sprovođenje preporuke o fizičkoj udaljenosti zadužuju su redari i spasioci na bazenima.
 4. Na otvorenim bazenima vršiće se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekat, a ispred ulaza u objekat postaviće se sredstva za dezinfekciju ruku i dezobarijere.

SAJMIŠTE – SPAS OD ŽEGE VEĆ 46 GODINA

Bazen na Sajmištu otvoren je tokom juna, jula i avgusta, pa brojni Novosađani tamo pronalaze spas od žege.

Kod Sajma, tačnije kod hotela Park, smešten je kompeks od tri otvorena bazena. Najveći je olimpijski, a slede dva namenjena deci i za obuku neplivača.

Proverite i smene i cene na bazenima Spensa.

Bazen je otvoren od 10. juna do 9. septembra 2020. svakog dana od 6.30 do 18.30.

Još od 1974. godine, kada su počeli sa radom, otvoreni bazeni SC Sajmište u Novom Sadu u vrelim letnjim danima jedno su od najposećenijih mesta u Novom Sadu.

bazen-sajmiste-novi-sad-5

Pre dve godine je ovaj stari gradski objekat preuređen. Ceo prostor od 2019. godine ima novu vodovodnu, kanalizacionu i elektro instalaciju.

bazen-sajmiste-novi-sad-6

Posetiocima su na raspolaganju savremeni tuševi, novi toaleti, garderoba. Zu su toalet za invalide i kutak za previjanje beba, a ceo kompleks prilagođen je za osobe s invaliditetom.

Zahvaljujući novom elektronskom sistemu kontrole ulaska i izlaska, tokom leta 2020. godine olakšan je pristup bazenskom kompleksu Sajmište Novi Sad.

POVEZANO: 15 najboljih kupališta u Vojvodini

POVEZANO: Bazeni Beograd – vodič kroz otvorene i zatvorene bazene u Beogradu

POVEZANO: Najpoznatije nudističke plaže u Srbji

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


469 Shares
469 Shares
Share via
Copy link