Lifestyle Vesti Novi Sad

Evo kako će Novi Sad izgledati za 5 godina!

Ovaj tekst prvobitno smo objavili 2015. godine. Tada smo istražili šta Novi Sad očekuje u budućnosti i koji su najveći projekti. Danas, dve godine kasnije, od dva projekta se odustalo, dva ozbiljno kasne, dok je samo jedan ostvaren. Pogledajte kako je Novi Sad mogao da izgleda za 5 godina da su ostvareni planovi.

Most na Ribarcu

Prema najnovijim informacijama, procedura oko tendera i potpisivanja ugovora o izgradnji bi trebalo da bude gotova do novembra ove godine. To znači da bi novi, pešačko-biciklistički, most mogao spajati Kej sa Ribarcem već krajem ove godine.

most-na-ribarcu-novi-sad

Predlog o građenju mosta podnesen je još pre četiri godine, a u međuvremenu je izabrano njegovo arhitektonsko rešenje. Most će biti širok najviše 7,5 metara, dugačak 270 i visok najmanje 9 metara, što će omogućiti bezbednu plovidbu na tom delu Dunava. Predviđena je i izgradnja solarnih panela duž ograde, koji bi zimi grejali hodnu podlogu, kako ne bi došlo do smrzavanja.

Novosađani su već predložili da most na Ribarcu dobije ime “Most Velje ribara”, po Velimiru Teodorviću  koji je tokom rušenja Mosta slobode u NATO bombardovanju Novog Sada iz Dunava spasio 9 ljudi. Za svoje herojsko delo nikada nije bio nagrađen niti odlikovan od države, a preminuo je u januaru ove godine.

Nastavak na sledećoj strani…

POVEZANO: Šta Novi Sad nudi osim kulture i Exita?

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentara

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


2.9K Shares
2.9K Shares
Share via
Copy link