Srbija Vesti

Belivukovi ortaci dilovali drogu na beogradskim splavovima i organizovali bakljade po krovovima

velja i mare slika
Printscreen

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas (29. mart) je policija uhapsila 14 pripadnika organizovane kriminalne grupe, dok se trojica već nalaze u pritvoru.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih 17 osumnjičenih – Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beogada, navodi tužilaštvo.

Oni su, kako se sumnja preprodavali drogu – kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10.950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250, navodi tužilaštvo.

Port, Freestyler i Kasina

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Freestyler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je izvesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Anti Romi i vođa Lucifer

Uhapšeni Lazar Marinković je vođa grupe “Anti Romi”. On je koristio Sky aplikaciju, na kojoj je bio upisan pod pseudonimom Lucifer.

Reč je o aplikaciji čije prepiske praktično predstavljaju ključne dokaze u slučaju protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka.

Podsetimo, uhapšeni pripadnici pomenutog klana aplikaciju su koristili pod kodnim imenima, kako bi se dodatno zaštitili od mogućnosti otkrivanja. Oni su preko Skaja razmenjivali jezive fotografije žrtava, dopisivali se i dogovarali o izvršavanju krivičnih dela, a svaki od njih je bio potpisan pod određenim pseudonimom.

Inače, “Anti Romi” su ranije bili rame uz rame sa uhapšenim “Principima”, čije su vođe uhapšeni Belivuk i Marko Miljković. Pripadnici te frakcije su i tokom 2020. bili u žiži javnosti.

Tada su se grupe maskiranih mladića, tokom policijskog časa, za vreme karantina zbog koronavirusa, pele na krovove višespratnica širom Beograda i pravile bakljade. Zbog njih dosad nije niko uhapšen, a među bakljašima bili su i pripadnici navijačke grupe Partizana „Anti Romi“.

Ipak, o grupi se nije mnogo čulo jer je praktično bila ogranak “Principa”, jer dok su Belivuk i Miljković bili na slobodi cela tribina je bila pod njihovom kontrolom, kao i sve navijačke grupe.

Izvor: Tanjg, Nova

Belivukova grupa nastala po nalogu Vučića, novinar nastavlja da objavljuje navodne transkripte

Čitajte Luftiku na Google vestima

46 Shares
Share via
Copy link