Srbija

Dijana Hrkalović dovezla brata u Urgentni centar, sumnja se da je pretučen

dijana-hrkalovic-istrage

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP dovezla je pre nekoliko dana u Urgentni centar svog brata sa povredama na telu.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je njen brat pretučen, piše Blic.

Nadležni ispituju sve okolnosti ovog događaja i kako je mladić zadobio povrede.

Podsetimo, Dijani Hrkalović se trenutno sudi zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticaja.

Dijana Hrkalović, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i drugooptuženi bivši načelnik za specijalne istražne metode Dejan Milenković, od početka suđenja negiraju izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Za šta se sudi Dijani Hrkalović

Hrkalović je ranije negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30.januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je negirala i navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbradu, kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Pored gore navedenog, Hrkalovićeva se tereti da je 2018. godine naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe „Principi“, među kojima je sedam teških ubistava.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Dijana Hrkalović na “Skaju” koristila nadimke Arona, Vila, Nika i Rina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link