Srbija Vesti

Objavljen snimak na kojem se vidi ko je pratio inspektora Milenkovića i njegovu maloletnu ćerku

inspektor milenkovic pracenje
Foto: printscreen/radar.rs

Nedeljnik Radar objavio je snimak na kojem se vidi kako ženska osoba iz kafića fotografiše inspektora Slobodana Milenkovića i njegovu maloletnu ćerku.

Nedavno je u jednom tabloidu objavljena fotografija Milenkovića i njegove maloletne ćerke, podseća Radar koji je došao do snimka na kojem se vidi osoba koja ih fotografiše.

Milenković je podneo prijavu zbog toga, šta se dešava sa tim?

„Kada fotografišete policajca čije ubistvo je naručeno i onda fotografišete i njegovo maloletno dete, a zatim objavite i lokaciju gde se nalazio, tada nadležni organi moraju da utvrde da li se radi o državnom ili privatnom angažmanu i u koju svrhu“, kaže za Radar advokat Zdenko Tomanović.

Prikupljene informacije, prema njegovim rečima, moraju da posmatraju u kontekstu generatora svih pretnji bezbednosti Milenkovića, koji je, podseća Tomanović, sa ćerkicom osvanuo u medijima nakon dvadesetak minuta boravka u lokalu sa obezbeđenjem SAJ-a.

„Ali jedino što više zabrinjava je što policija do danas nije ni pokušala da pronađe snimke nadzornih kamera, niti pak da sasluša Milenkovića ili da ga pak obaveste o svojim radnjama. Razlog za takvu selektivnost sigurno postoji. Inače ne znam ko je osoba na snimku koji ste vi dobili. Bezbednost inspektora policije i njegove porodice je bitno državno bezbednosno pitanje, ali naše službe kao bezbednosno pitanje vide samo bezbednost režima“, objašnjava Tomanović.

Snimak možete pogledati na portalu nedeljnika Radar

500.000 evra za likvidaciju inspektora

Advokatska kancelarija Tomanović objavila je u oktobru da je za likvidaciju Milenkovića već plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića.

Ubrzo nakon toga, izjavu u policiji dao kontroverzni biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović. MUP je tada saopštio da je Veselinović, na svoj zahtev, poligrafski ispitan i da je testiranje prošao negirajući informacije da je platio likvidacije Milenkovića i Mitića.

Sklonjen nakon što je tražio proširenje istrage oko „Jovanjice“

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković otkrio je plantažu marihuane „Jovanjica“ i uhapsio vlasnika tog imanja Predraga Koluviju kojem se trenutno sudi u postupku „Jovanjica 1“.

Na imanju je, kako se navodi u opštužnici, pronađeno 660 kilograma osušene marihuane spremne za prodaju, kao i Koluvijini rokovnici u kojima je beležena proizvodnja opojne droge u periodu od tri i po godine.

Istragom je takođe utvrđeno da su pripadnici MUP-a, BIA i VOA Tužilaštvo obezbeđivali „Jovanjicu“ i da su Koluviji dostavljali poverljive informacije iz policije. Njima se sudi u postpupku „Jovanjica 2“ koji je, međutim, praćen stalnim opstrukcijama.

Milenković je, međutim, sklonjen sa čela Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije ubrzo pošto je zatražio nastavak istrage oko „Jovanjice“.

Dok mu traje suđenje za proizvodnju droge, Predrag Koluvija otvara nove firme i širi biznis

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link