Magazin

Dijana Đoković u australijskom jutarnjem programu: Novak nije ubica, nije kriminalac

dijana djokovic
Printscreen

Dijana Đoković, majka najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, pričala je za jutarnji program „Sunrise“ australijskog „Kanala 7“ o nedavnim dešavanjima koja su bila svetska tema broj jedan.

Tretman na koji je Novak naišao u Australiji okupirao je pažnju domaćih i svetskih medija, a i dalje postoje pitanja zbog kojih mnogi insistiraju na nekakvoj krivici svetskog broja jedan.

Australijance je posebno zanimalo da li je Novak imao predstavu da je zaražen korona virusom u danima kada je izlazio napolje i bio među ljudima u Srbiji.

– On to nije znao jer čim je saznao da je pozitivan, izolovao se. Zaista ne mogu više reći na tu temu, možda je najbolje da pitate njega – kaže Dijana u video razgovoru sa novinarem „Kanala 7“.

Federalne vlasti Australije su, navodi se u tekstu istog portala, dovele u pitanje neslaganje u Đokovićevoj dokumentaciji o putovanju u Melburn. U formularu, piše dalje autor priče koja je „zapalila svet“, Đoković je naveo da nije putovao 14 dana pre dolaska u Australiju 6. januara. Novak je bio u glavnom gradu Srbije, Beogradu, na Božić, a zatim je primećen na treningu u Marbelji, u Španiji, 31. decembra i ponovo 2. januara, prema izveštajima medija.

– Ne mogu da kažem (da li je ili nije putovao), jer nisam u toku. Ne znam tačno celu priču – odgovara Dijana na prethodno izrečene konstatacije.

Po njenim rečima, većinu informaciju dobija iz medija.

– Čitam u novinama. Nisam pričala (sa Novakom o tome). Ono što mogu da kažem je da je sudija Keli imao sedam sati da sasluša obe strane i da je onda odlučio da je Novak slobodan. Tako da je to za mene završena priča – navodi ona.

Novakova majka je ipak zabrinuta zbog toga što i dalje postoji šansa da njen sin bude deportovan iz Australije i smatra da je nepravdeno što o tome sada odlučuje jedan jedini čovek – Ministar za imigracije Aleks Houk.

– Čitam u medijima da postoji mogućnost da ga ipak žele deportovati. Veoma sam zabrinuta zbog toga. Svi se molimo da će ostati tamo i da će moći da igra. Nemojte ga izbaciti, on je teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica – podvlači Dijana Đoković.

Ona dalje kaže da ne razume kako jedan čovek može prelomiti situaciju oko Novakovog statusa ostanka ili deportacije, ali i dodaje da su joj australijski zakoni nepoznanica.

– Ne znam u čemu je problem ako ne želi da se vakciniše. To je njegov izbor. Ne možete ga prisiliti na nešto… Možete mu svaki dan raditi PCR test ili šta god već želite i videćete da je on zdrav, i u čemu je onda problem – zaključila je Dijana.

Izvor: Telegraf.rs

Zekić: Srđan Đoković priča budalaštine, spremaju se za ulazak u politiku

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svi imaju pravo na izbor, u Srbiji. Ako prelazite granice, morate da postujete propise te zemlje u koju ulazite i to vazi za sve zakone, nevezano za ovu situaciju

266 Shares
266 Shares
Share via
Copy link