Beograd Magazin

Mlada lepotica sa psom prosi u Knez Mihajlovoj, njena dnevna zarada mnoge iznenadila (VIDEO)

Devojka prosjakinja u knez mihajlovoj
Foto: Printscreen / TikTok / stevke_

Zlatno doba ekonomskog tigra dovelo je do ogromnih društvenih rascepa i raslojavanja, koji su verovatno najvidljiviji upravo na socijalnom planu.

Malom procentu, uglavnom ljudi bliskih kliki na vlasti i pripadnicima kriminalnog miljea, doneo je pravi ekonomski prosperitet, koji ne prezaju da pokažu na sve moguće, najčešće veoma bahate, načine.

Tako se čini da su ulice srpskih gradova prepune brzih momaka u najluksuznijim automobilima, dok ipak većina građana vozi dotrajale kršine, ukoliko uopšte ima za benzin, gledajući kako da preživi mesec.

Isto tako, usled teških životnih okolnosti i nedostatka posla, čini se da nikad više nije bilo prosjaka na ulicama, čak ni tokom mračnih devedesetih.

Kako bi pregurali dan, brojni naši sugrađani se odlučuju da milostinju potraže na ulici, a kako muka ne bira godine, tu su svi – od najmlađih do najstarijih.

“Danas je puno njih – i onih što sviraju i što sede kao ja”

Tako je jedan video na TikToku, u kojem je glavna akterka mlada prosjakinja u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, privukao veliku pažnju korisnika ove društvene mreže.

Dečko koji je snimao video takođe je, zarad socijalnog eksperimenta i lajkova, probao da se okuša u prosjačenju, a zatim je prišao mladoj i lepoj devojci, koja zaista živi od milostinje na glavnom beogradskom korzou.

Upitao ju je koliko uspe da zaradi dnevno za život na ovaj način, a njen odgovor je iznanadio mnoge.

– Pa šta ja znam, imam sigurno oko 2.000 dinara. Danas ima puno njih. Juros sam došla oko 10 sati, ali pun je Knez – i onih što sviraju i što isto sede kao ja. Nemam puno – odgovorila je devojka pokrivena ćebetom, u čijem je krilu sedeo mali pas.

@stevke_

♬ original sound – stevke01

Pre nego što osudite nekog, ugrizite se za jezik

Na to joj je mladić objasnio da on ne živi na ulici te da samo snima video, pa joj je donirao novac koji je on na taj način “zaradio” i zagrlio je, a na snimak usledili su brojni komentari korisnika ove društvene mreže.

Mnogi su pohvalili njegov potez, bilo je onih koji su komentarisali koliko je devojka lepa, kao i redovnih dušebrižnika sa pitanjem “zašto nešto ne radi?”.

Međutim, možda su najpošteniji bili oni koji nisu osuđivali, pošto “niko u stvari ne zna koja je njena priča”, kao i konstatacija da devojka “poštenije zarađuje nego svi tiktokeri, jutubjeri, infulenseri i slični”.

Starica zbog prosjačenja osuđena na 10 dana zatvora i oduzeto joj 23 dinara

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Prosjačenje je uvek bilo zabranjeno zakonom,jer je većina prosjaka tu kao na poslu. Dnevnice su skoro kao u ajti sektoru. Veći deo njih čak radi i imaju poslovođa, svakako to bi trebalo ukloniti sa naših ulica!!! Najbolji su mi ovi koji prose za cigarete i piće, stvarno vrhunac, a najviše volim one salate i kljakate koji na pauzi na pivo progledaju, prohodaju i progovore, a ekstremiteti I’m se isprave!!!!

287 Shares
287 Shares
Share via
Copy link