Magazin Srbija

Deda Milutin koji je pucao na provalnika: “Imao je fantomku i držao sekiru u rukama, stajao je iznad mene, žena je vrištala” (VIDEO)

Policajac u penziji Milutin Cvetković (88) iz Lebana pušten je jutros iz policije posle 48 sati zadržavanja i on je danas kod svoje kuće na periferiji Lebana sa svojom nepokretom suprugom. Priča da se lopov u njegovu kuću ušunjao tako što je razbio staklo na jednom krilu prozora, provukao se kroz njega i nečujno upao u sobu gde su ovo dvoje starih ljudi spavali.

Bilo je to, po svedočenju Cvetkovića, 20 minuta posle ponoći 13.marta.

„Ništa nisam čuo, uhvatio me je prvi san, dremuckao sam u fotelji pored moje supruge koja je čvrsto spavala. Probudio me čovek sa podignutom sekirom u rukama i sa fantomkom na licu, stajao je tačno iznad moje glave. Odmah sam skočio sa fotelje.“, opisuje Cvetković, iskusni policajac i ratnik, koji je za razliku od svoje supruge, koja se probudila vrišteći, bio pribran.

„Rekao mi je: Ti imaš pare, rekli su mi da imaš puno para i ako mi ih odmah ne predaš ode glava i tebi i tvojoj ženi. Bio sam pribran i pokušao sam da mirno razgovoram sa njim“, nastavlja da opisuje ovaj jeziv događaj.

Pošto je lopov i razbojnik tvrdio da je novac baš upravo u sobi u kojoj je zatekao dvoje Lebančana, starac mu je rekao da ne viče jer se supruga uznemirila i da će mu dati sav novac, što je donekle umirlio provalnika.

„Znate, ja se od svog pištolja „765“ nikada ne odvajam. Dok sam polako ustajao iz fotelje, praveći se da sam teško nepokretan, iz čarape pored gležnja, izvukao sam pištolj i, pošto moje ubeđivanje nije uspelo i pošto sam video da ima nameru da me ubije, pucao sam u njega. Ciljao sam nogu, tog momenta on se srušio na pod a ja sam odmah pozvao policiju“, priča dalje, sve vreme govoreći da je veoma umoran od silnih ispitivanja.

Dok je čekao da dođe policija njegov zadatak, kaže bio je, da umiri svoju suprugu koja je sve vreme ležeći na krevetu vrištala, molila provalnika i zapomagala, a dodano se uplašila od pucnjave i krvi.

„Bojala sam i za svog surpuga i za tog ludog momka, bojala sam se da li će preživeti pošto se savijao od bolova“, upada u priču starica izmučenog lica sa operisanom nogom.

Ubrzo je došla policija, napravljen je uviđaj i Cvetković je odveden u stanicu da da izjavu.

„Mislio sam da sam ga ranio u nogu, ali mi je kasnije u policiji rečeno da sam ga izgleda ranio malo više iznad noge – u stomak, pa je provalnik koji je nameravao čak i da mi odrubi glavu završio na operacionom stolu i prema informacijama koje sam dobio izvađen mu je jedan bubreg“.. dodaje Cvetković, nosilac mnogih priznanja za hrabrost i požrtvovan rad u razgovoru za portal Jugmedia.

Kuća Cvetkovića, koji imaju dve udate ćerke, nalazi se na periferiji Lebana ali u gusto naseljenom kraju. Komšije kažu da su za dramu koja se tokom noći odvijala čuli tek sat vremena kasnije kada su se u tesnoj ulici videli načičkana vozila policije, tužilaštva i pre svega hitne pomoći, koja je pored zbrinjavanja ranjenog provalnika, morala da pruži pomoć i uplašenoj stranici.

Cvetković tvrdi da on ne poznaje tog mladića i da ni danas ne zna o kome je reč, ali kaže da je zaboravio da ispriča policiji da je provalnik i lopov, navodno, imao dva saučesnika koji su ga čekali oko kuće.

Deda Milutin (88) koji je pucao na provalnika, pušten iz pritvora

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ma u glavu si trebao da ga ciljas deda, pi___ mala kad je tu dosao da krade…. Zamolii bih sve sluzbe da obeleze ovakve ljude pa da im mi obicni gradjani malo presudjujemo na ulici kad ih vidimo…ustvari svaki put kad ih vidimo!

generic vignette (DESK luftika.rs)
7.2K Shares
7.2K Shares
Share via
Copy link