Magazin Srbija

Deda Milutin (88) koji je pucao na provalnika, pušten iz pritvora

Na iznenađenje cele porodice, Milutin Cvetković, koji je juče pritvoren na 48 sati zbog toga što je u toku noći pucao na provalnika, pušten je jutros iz pritvora po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu i poprilično je obradovao svoje ukućane kada se u 10 sati pojavio na pragu svog doma u pratnji policije.

Za osamdesetsedmogodišnjeg Milutina, koji je ranio svog komšiju tridesetčetvorogodišnjeg Dalibora S. koji je pokušao da mu opljačka kuću, Lebančani kažu da je bio najpošteniji čovek u ovoj varoši.

Kako je kazala Milutinova ćerka, lopov je najpre polomio prozor i tako ušao u kuću.

„On je pokušao da otvori prozor ali nije mogao od troseda, zatim je polomio prozor i ušao u spavaću spobu, probudio je moje roditelje, sa fantomkom na glavi, pretio im i tražio novac. Otac je tada ustao iz kreveta, rekao da će mu dati novac, otišao do druge sobe, uzeo pištolj i pucao u njega“, priča kroz plač Milutinova ćerka, dodajući da je njen otac bio uzoran policajac u Lebanu koji je još od 1987. godine u penziji i da u toj kući živi sa njenom majkom koja je jako bolesna i nepokretna.

Milutin Cvetković iz Lebana, policajac u penziji, koji je spasio svoj i život svoje nepokretne supruge od tridesetčetvorogodišnjeg provalnika

Posted by Info Centar Jug on Sunday, March 14, 2021

Kako kaže njegova ćerka, na njegovom oslobađanju lično je insistirao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Tata je umoran i trenutno spava jer je pod jakom zdravstvenom terapijom. Inače, nadležni su se u pritvoru prema njemu ponašali više nego korektno, imao je hranu i bilo mu je toplo”, kaže Slavica.

Aleksandar Vulin je sinoć povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka, izjavio da čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru i obećao i da će predložiti ministarki pravde gospođi Popović da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane.

Milutin je pušten da se brani sa slobode i izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta.

Nakon vesti da je Milutin pucao na provalnika, na društvenim mrežama krenule su salve komentara gde građani traže “pravdu za dedu”, opravdavaju njegov postupak i traže promenu Zakon o zaštiti privatne svojine.

Lebančani kažu da je Milutin najpošteniji čovek u ovoj varoši, a pritom je i bivši policajac.

Kako je za Rešetku rečeno u Opštoj bolnici Leskovac upucani provalnik je operisan i u kritičnom je stanju.

„Njemu je rana od metka prošla kroz dvanaestopalačno crevo i bubreg. Bubreg mu je odstranjen i dalje je, nažalost, u kritičnom stanju“, kaže direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Sindikat policije ima predlog zakona po ugledu na čuveni američki

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
24.1K Shares
24.1K Shares
Share via
Copy link