Magazin Novi Sad

Deca koja bespomoćno gledaju rušenje igrališta su najtužniji prizor Novog Sada

gradiliste-igraliste
Foto: Facebook/Olivera Radovanovic

Početak radova na parceli na Bulevaru oslobođenja, između Simpa i Idee, obeležila je najtužnija slika Novog Sada. Fotografija dece koja čežnjivo gledaju kroz ogradu prava je slika stanja u društvu i vrednosti koje su nam preostale.

Na parceli od nešto više od 2.000 kvadrata, investitor Rapid invest izgradiće poslovni objekat koji će obuhvatati suteren, prizemlje i dva sprata.

gradiliste-bulevar-1
Foto: Facebook/Aleksandra Fejsa Levakov

Građevinsku dozvolu za ove radove, investitor je dobio još 24. septembra, a radovi su započeti ovog meseca.

Završetak radova planiran je za oktobar 2021. godine, a kada se zaštitne ograde uklone decu će umesto igrališta dočekati moderno stakleno zdanje poslovnog centra.

gradiliste-bulevar-2
Foto: Facebook/Aleksandra Fejsa Levakov

Pretužnu fotografiju naše stvarnosti je na Fejsbuku podelila aktivistkinja Olivera Radovanović.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, uglavnom uz tužne reakcije, ali ima i onih koji kažu da je još tužnije što nema roditelja koji protestuju.

Građani su ranije pokušavali da zaustave investitorske namere u ovom kraju. Zbog toga su se u nekoliko navrata obraćali i gradonačelniku Milošu Vučeviću, tražeći da se obustave planovi izgradnje poslovne zgrade u njihovom kvartu, piše 021.

Iako su građani tražili da igralište livadica ostanu slobodni, poručujući i da će ovaj građevinski poduhvat direktno uticati na kvalitet nihovih života, očigledno je da nisu imali nikakvog uspeha.

Na placu kod Spensa definitivno grade soliter od 12 spratova

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link