Novi Sad

Na placu kod Spensa definitivno grade soliter od 12 spratova

plac-radnicka-2
Foto: www.ugzins.rs

“City gradnja” izgradiće na placu kod Spensa soliter na 12 spratova i 17.000 kvadrata.

Ova firma je parcelu u Radničkoj 2 kupila za 600 miliona dinara, a izgrađena stambeno-poslovna zgrada sa podzemnom i nadzemnom garažom.

Na licitaciji u Upravi za gradsko građevinsko zemljište su se pojavila dva investitora u Novom Sadu, “City gradnja” i “Material estate”.

Kako je direktor “City gradnje” Milivoj Pantić rekao, na ovoj parceli će biti izgrađen objekat koji je predviđen urbanističkim planom, piše 021.

“Objekat će imati podzemnu i nadzemnu garažu, kako bi svi korisnici imali dovoljno parking mesta. Prva dva sprata će biti namenjeni za poslovanje, dok će na preostalim spratovima biti veći stanovi”, rekao je Pantić.

Grad je ovom prodajom dao parcelu od 2.614 kvadratnih metara pored Spensa. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto. Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina.

Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.

Parcela koja je prodata je decenijama bila zgrada koju su koristile gradske uprave i službe, a iseljena je i srušena pre nekoliko meseci.

Pre 12 godina postojao je plan, a urađen je i arhitektonski konkurs, da se tu sagradi sedmospratnica od 20.000 kvadratnih metara za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, međutim to se nije desilo zbog manjka novca u republičkoj kasi.

Pre godinu dana aktulena vlast je promenila urbanističke planove i dozvolila gradnju 12-ospratnog solitera uz dva niža dela od devet i sedam spratova i pored protivljenja građana.

Podsetimo da je ovo druga ovogodišnja prodaja neke parcele u ovoj ulici, jer je početkom juna plac od skoro 6.500 kvadratnih metara u Radničkoj 32 prodat po početnoj ceni od oko 7,7 miliona evra (933.039.225 dinara) novosadskoj IT firmi “3Lateral”. Prema planu, tu je sada predviđena izgradnja sedmospartnice i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.

Novi Sad: Za obolelu decu NULA, za ekstra novogodišnju dekoraciju 30 miliona

87 Shares
Share via
Copy link