Novi Sad Vesti

Napadači na novosadskog voditelja Daška Milinovića dobili zatvorske kazne

dasko milinovic

Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković izjavio je danas da je prvooptuženi za napad na radijskog voditelja Daška Milinovića osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca, drugooptuženi na 10 meseci zatvora, ali i podstrekivač napada.

– U.S. je proglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci koja se ima izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, dok je okrivljeni N. K. proglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, a okrivljeni M. E. je proglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca – navode u sudu.

Kako dodaju u sudu, nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenima N. K. i M. E. ukinut je pritvor, te su isti pušteni na slobodu. To znači da oni čekaju poziv na izvršenje kazne.

Podsećamo, radijski voditelj Daško Milinović napadnut je u aprilu u Novom Sadu prilikom odlaska na posao, a tada je izjavio da se napad dogodio u blizini Osnovne škole „Vasa Stajić“.

Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom, koje je prethodnih dana primetio da ga prate.

Milinović je u narednim danima tvrdio da su ga ‘napali fašisti, jer nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti’.

Izvor: Beta

Dr*ate nas od ’87, ne može zemlja nikud da mrdne od vas 35 *ebenih godina

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link