Magazin Svet

Muškarac uhapšen nakon što je pisao lažne negativne recenzije na Guglu, preti mu 2 godine zavora

negativne recenzije gugl tajland
Ilustracija, Foto: Freepik

Poznato je da se mnogi prilikom izbora restorana rukovode recenzijama na Guglu, gde možemo pročitati utiske zadovoljnih i onih ne tako zadovoljnih mušterija. Međutim, verovatno niste ni pomislili da se davanjem negativnih recenzija može dospeti u zatvor, što se desilo jednom Britancu na Tajlandu.

Naime, muškarac iz Ujedinjenog Kraljevstva nedavno je uhapšen na Tajlandu zbog navodnog nanošenja štete restoranu na Puketu, objavljivanjem brojnih recenzija sa 1 zvezdicom, nakon svađe sa vlasnikom restorana.

Ovaj 21-godišnji britanski državljanin uhapšen je na Tajlandu ranije ovog meseca, kada se policija pojavila u njegovom stanu u Bangkoku.

Međutim, incident koji je doveo do njegovog hapšenja datira iz 2022. godine kada je boravio u iznajmljenom stanu na Puketu, prenosi nook.rs.

Nakon svađe sa vlasnikom, počeo da opada rejting

Tajlandski mediji navode da je čoveku, poznatom samo kao Aleksandar, najlakši način da dođe do svog smeštaja bilo da prođe kroz jedan italijanski restoran i on nije oklevao da taj prolaz iskoristi.

Primetivši da je čovek nekoliko puta dnevno prolazio kroz njegov restoran, vlasnik ga je zaustavio i zamolio ga da umesto toga koristi javni put, jer nije mušterija koja plaća i uznemiravao je svoje goste.

Ubrzo nakon burne rasprave, vlasnik restorana je primetio da je Google ocena njegovog poslovanja pala sa 4,8/5 na 3,1/5 zbog niza navodnih lažnih recenzija sa 1 zvezdicom.

Sumnjajući da Aleksandar stoji iza ove negativne onlajn kampanje, podneo je tužbu protiv njega.


Ako bude proglašen krivim, smeši mu se 2 godine zatvora

Nejasno je kako je tajlandska policija potvrdila da je Aleksandar odgovoran za negativne onlajn kritike. Međutim, u avgustu 2023. godine, izdat je nalog za njegovo hapšenje „zbog unošenja lažnih informacija u kompjuterski sistem, na način koji bi mogao da nanese štetu drugima, ali što po Krivičnom zakoniku nije krivično delo klevete”.

Prema rečima majora policije Jomparita Kaevreunga, iz Odeljenja za suzbijanje kriminala, 21-godišnji Aleksandar je uhapšen u Bangkoku i predat službi za istragu policijske stanice Sahu na severu Puketa.

Tokom ispitivanja, on je negirao optužbe protiv njega, ali, ako bude proglašen krivim, rizikuje da provede dve godine u zatvoru.

Američki turista se 2020. godine suočio sa sličnim optužbama prema strogim zakonima Tajlanda protiv klevete, jer je objavio recenziju na Trip Advisoru i optužio odmaralište na Puketu za „moderno ropstvo“.

Uhapšen je, ali je pušten ubrzo nakon što se izvinio za svoje postupke.

Izvor: nook.rs

Na Tajlandu postoji lik koji je čitav život posvetio tome da postane Vin Dizel (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link