Magazin Srbija

Dr*ate nas od ’87, ne može zemlja nikud da mrdne od vas 35 *ebenih godina

dolf-pospis-nacionalni-stroj

Administratori Fejsbuk stranice 3ugao podelili su javno objavu čoveka koji je jasno, koncizno i sažeto izneo svoju reč o stupnju emancipacije našeg društva i zapitao sve dokle seže srbomanija.

Autor je promenio privatnost objave jer je, kako administratori stranice navode, privukla previše loših komentara i pretnji.

Oni su smatrali da je objava suviše vredna da bi pala u zaborav pa su odlučili da je objave u vidu skrinšota bez navođenja imena autora – da mu Voje prvosrbijanske ne bi pretile po inboksu.

Objavu prenosimo u celosti.

Na šta su tačno ponosni svi ti naci–likovi, zna li neko? 50 godina živim ovde i nisam primetio neki specijalan razlog, pa tako ni osetio neki specijalan poriv da se ponosim pukim pripadništvom naciji. Ima tu još kako lepih stvari, ali ima ih, brate, svugde, negde ovih, negde onih.

Odakle tolika mitomanija, na čemu se zasniva tolika samouverenost, samoljublje i nadobudnost? Na uređenoj i sigurnoj državi? Na efikasnosti institucija? Na profesionalnoj policiji i nezavisnom sudstvu? Na visokom životnom standardu? Na vladivini prava? Na dobrim odnosima sa susedima, na poštovanju najbližih naroda? Na kvalitetnim i slobodnim medijima? Na prestižnom univerzitetu? Na ugledu u razvijenom svetu? Na jakoj industriji? Na naučnim dostignućima i tehničkim izumima? Na svetski poznatoj kulturi? Na veličini zemlje i opadajućem broju stanovnika? Na obrazovanom stanovništvu i prosvetnom sistemu? Na nepodmitljivosti državnih službenika? Na dostojanstvenom i reprezentativnom parlamentu? Na očuvanoj životnoj sredini? Na poznatim brendovima? Na čistoći grada i vitalnosti sela? Na nezavisnosti od SAD, EU, Rusije i Kine? Na imidžu u svetu tokom devedesetih? Na čemu tačno, stvarno me zanima? Hoćete Kosovo, hoćete pola Bosne, hoćete Crnu Goru, hoćete Staru Srbiju, hoćete Krajinu, hoćete KarlovacKarlobagOgulinViroviticu, a ne možete da završite školu bez prepisivanja, mrzi vas da bacite đubre u bar drugi kontejner u nizu, ne možete da renovirate ulicu godinu i po dana. Kojoj se vi Rumuniji rugate, onoj u kojoj za svaku korupcionašku aferu na ulicu izađe 200 hiljada ljudi?

Volite šta hoćete, verujte u šta hoćete, niko vam se u to ne meša, samo nas ne maltretirajte više tom srbomanijom samo zato što smo pomalo normalni. Nikakve komunjare, nikakvi autošovinisti, nikakvi slučajni Srbi, bre, nego normalni ljudi 21. veka. Drkate nas od 1987. godine, ne može zemlja nikud da mrdne od vas 35 jebenih godina. Dosta više, iskulirajte malo.

Rumuni nisu neprijatelji Srbije, Dragoslav Bokan jeste

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Čovek je napisao ono što svaki normalan straiji gradjajnin ove zemlje i misli ,svaka čast !

OGLAS

192 Shares
192 Shares
Share via
Copy link