Dogadjaji Magazin

Damir Imamović 14. maja u bajkovitoj atmosferi kluba Reset

Damir Imamović i njegov bend Sevdah Takht nastupiće u nedelju 14. maja od 18 sati u prelepom klubu Reset u Sremskoj Kamenici. Damir je unuk legendarnog pevača Zaima Imamovića i uz blage primese bluza i džeza, ponovo je oživeo sevdalinke. Smatraju da predvodnikom “novog sevdaha”, muzičkog talasa savremene interpretacije bosanske tradicionalne pesme kojem pripradaju i Mostar Sevdah Reunion, Amira Medunjanin, Božo Vrećo, kao i Vanja Muhović i grupa Divanhana. Sevdalinku su ogrnuli u novo ruho, dok su istovremeno uspeli da na najlepši način sačuvaju izvornost i tradiciju.

Nakon nastupa povodom promocije novog albuma “Dvojka”, na beogradskom Kolarcu, novi kralj sevdah muzike u kojem je i The Guardian prepoznao notu nesvakidašnjeg i svetskog, nastupiće u specifičnom ambijentu Cluba Reset, na obroncima Fruške gore. Organizatori najavljuju nezaborovan, hipnotički doživljaj uz zalazak sunca i jedan od najlepših pogleda u Novom Sadu i okolini. Mogućnost večere bazirane na švedskom stolu upotpuniće doživljaj.

Uvod u ovaj tradicionalni duh, sa velikim poverenjem prepušten je sastavu Duo Skica čija je autorska muzika inspirisana prošlošću.

Ono zbog čega su Damir Imamović, Sevdah Takht (Nenad Kovačić, Ivan Mihajlović i Ivana Đurić) i album “Dvojka” sa lakoćom osvojili zvezde kritičara i sjajne reakcije širom sveta jeste originalan i istraživački pristup sevdahu, kojim stalno pomeraju granice, a ujedno i ruše tabue vezane za tradicionalnu bosansku kulturu.

Pored muzike, Damir se bavi i vođenjem radionice Sevdah Lab, produkcijom albuma bosanskih sazlija, takodje je autor knjige “Sevdah”.

Club-Reset-02.jpg

S druge strane, Reset je ako blizu Novog Sada, a tako daleko od gužve i centra grada. Klub Reset je smešten daleko od uobičajene svakodnevice, u Sremskoj Kamenici na Čardaku, na samo nekoliko minuta od Novog Sada i na manje od sat vremena od Beograda. Sama lokacija će vas podsećati kao da ste negde daleko u Kaliforniji. U klubu Reset možete uživati u pogledu na bazen, dok sa terase kluba možete posmatrati zalazak sunca i prirodu.

Cena ulaznice je 1.200 dinara, a sa večerom 3.600. Više detalja možete da vidite na OVOM LINKU.

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link